Tranzacție semnată: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului

Tranzacție semnată: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 mai 2019

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori din vestul României, Alexandru Bercea, a semnat actele, prin Imotrust Arad, cel mai mare dezvoltator industrial din zona de vest a României, prin care vinde retailerului german Lidl un nou teren.Î

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imotrust Arad face parte din grupul Imotrust al lui Alexandru Bercea.

Tranzacția, anunțată din primăvară de Profit.ro, vizează un teren de peste 13.700 metri pătrați din județul Arad.

Luna trecută, Lidl a semnat un contract imobiliar și cu proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români.

De asemenea, la începutul anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro, Lidl a cumpărat un teren în Oradea de la dezvoltatorul imobiliar Arcvia Minerva din Arad, deținut de Imotrust Partners Management din grupul Imotrust, tranzacție de aproape 2 milioane de euro.

Arcvia Minerva este fosta fabrică de textila Asco din Bacău, cumpărată în 2008 de către Imotrust Arad pentru 6,1 milioane de euro, într-un moment în care terenurile fabricii valorau circa 12 milioane de euro.

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Alexandru Bercea, creditat cu o avere de peste 40 milioane euro, este considerat cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului, deținând companiile Alber Holding și Imotrust.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
teren
lidl
imotrust
bercea