BBC World News a fost interzis în China

BBC World News a fost interzis în China
scris 12 feb 2021

Autoritatea chineză de reglementare a audiovizualului a anunțat că a interzis difuzarea BBC World News, estimând că informațiile postului internațional au încălcat "grav" directivele în vigoare în țară, scrie AFP.

Într-un comunicat, autoritatea estimează că postul de informații a încălcat principiul potrivit căruia "informațiile trebuie să fie veridice și corecte" și "să nu aducă prejudicii intereselor naționale ale Chinei", scrie News.ro.

BUGET 2021: Înghețarea salariilor și sporurilor, orele suplimentare ”plătite” doar cu timp liber, fără vouchere de vacanță. Companiile de stat cu pierderi primesc subvenții doar prin restructurare CITEȘTE ȘI BUGET 2021: Înghețarea salariilor și sporurilor, orele suplimentare ”plătite” doar cu timp liber, fără vouchere de vacanță. Companiile de stat cu pierderi primesc subvenții doar prin restructurare

De asemenea, ea "nu autorizează BBC să continue să emită în China".

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a denunțat joi un "atentat inaccptabil la libertatea presei" după decizia autorităților chineze de a interzice difuzarea postului britanic de informații internaționale BBC World News.

"China are unele dintre cele mai dure restricții din lume în privința mass-media și internet, și această măsură va afecta numai reputația Chinei în ochii lumii", a estimat șeful diplomației într-un mesaj pe Twitter. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bbc world news
china