Letonia suspendă drepturile de emisie a încă 16 canale de limbă rusă

Letonia suspendă drepturile de emisie a încă 16 canale de limbă rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Letonia a suspendat marți drepturile de emisie a încă 16 posturi de limbă rusă după ce a instituit luni o interdicție temporară asupra canalului Rossiya RTR, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul național pentru mass-media electronice (NEPLP) a justificat marți decizia afirmând că posturile încălcau legislația în vigoare, scrie Agerpres.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

NEPLP susține că drepturile de difuzare ale canalelor nu mai sunt valabile de la 1 februarie și că niciunul dintre proprietarii acestora nu și-a exprimat dorința de a continua cooperarea în Letonia.

Decizia ar urma să devină efectivă din 10 februarie.

În trecut, fosta republică sovietică a impus în mod repetat interdicții împotriva canalelor de limbă rusă. NEPLP a blocat luni canalul Rossiya RTR pentru o perioadă de un an.

În cazurile precedente, deciziile au fost justificate prin argumentul că respectivele canale erau părtinitoare în materialele difuzate, notează dpa.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
limba rusa
rossiya rtr