Bloomberg News concediază mai mulți angajați, inclusiv redactori care lucrează pentru companie de câteva decenii

Bloomberg News concediază mai mulți angajați, inclusiv redactori care lucrează pentru companie de câteva decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2021

Bloomberg News a început joi să își anunțe mai mulți angajați că va încheia contractele de muncă, potrivit unor surse citate de Variety, iar între aceștia se numără redactori care lucrează pentru compania media de câteva decenii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aparent, compania dorește să angajeze oameni mai tineri, într-o campanie de restructurare a sa, scrie News.ro.

FOTO Poliția Română instruiește câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 CITEȘTE ȘI FOTO Poliția Română instruiește câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2

Aproximativ 90 de angajați sunt afectați de decizie, potrivit unei surse, ceea ce reprezintă mai puțin de 3% din totalul echipei editoriale și de documentare. Bloomberg LP are în total aproximativ 20.000 de angajați.

În memoriul trimis de John Micklethwait, redactorul-șef al Bloomberg, el le-a spus angajaților că restructurează redacția pentru a accelera unele dintre procedee. „Trebuie să avem mai multă implicare și responsabilitate. În mare parte vom rămâne la principiul o poveste, un redactor. Nu mai sunt necesare recitirea și reeditarea. Da, desigur că vor exista materiale complicate care necesită implicarea managerilor, dar astea sunt excepțiile. Fie avem încredere într-un redactor să gestioneze un material, fie nu. Dacă nu ne place rezultatul final, vom da redactorului un feedback sincer”.

El le-a spus angajaților că, uneori, redacția „«a pierdut» subiecte pentru că s-a mișcat prea încet”.

„Echipele au așteptat ca cineva să recitească un articol sau au ignorat cererile pupitrului de știri să dea informația rapid. Managerii au petrecut prea mult timp să stabilează teleconferințe când ar fi trebuit doar să scrie. Sau echipele au livrat articole pe care nimeni nu le-a vrut”.

Concedierile au legătură mai mult cu procedeele redacției decât cu performanța corporației, potrivit unei persoane care cunoaște situația.

Bloomberg a fost fondată de antreprenorul Michael Bloomberg, care a fost primar al orașului New York între 2002 și 2013. Este una dintre cele mai importante entități media din sectorul de știri financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
bloomberg news
concedieri