CME în România, venituri de 44 milioane de dolari în trimestrul 2 al anului

CME în România, venituri de 44 milioane de dolari în trimestrul 2 al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2015

Central European Media Enterprises (CME) a avut venituri totale de 166,8 milioane dolari în țările în care este prezentă. 44 de milioane au provenit din operațiunile din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunile companiei din România au avut profitul operațional înainte de depreciere și amortizare (OIBDA) de 15,4 milioane de dolari. Cifrele raportate de companie sunt mai mici decât cele obținute în aceeași perioadă a lui 2014 (aprilie – iunie), însă în comunicatul companiei se menționează că cifrele au fost de fapt pe creștere dacă se elimină din calcul diferențele de curs.

Potrivit documentului prezentat de Pagina de Media, profitul operațional înregistrat de operațiunile Pro TV în România a avut cea mai importantă creștere între cele șase țări în care CME este prezentă. Astfel, OIBDA a crescut de la 11,7 milioane (în perioada aprilie – iunie 2014), la 15,4 milioane în aceeași perioadă a lui 2015. Ceea ce reprezintă o creștere reală de 31% și o evoluție cu 63%, dacă nu se iau în calcul diferența de curs valutar.

CME este o companie înregistrată în Bermude și listată la bursa NASDAQ din New York cu simbolul CETV, precum și la Bursa de Valori de la Praga. Compania a fost înființată de omul de afaceri american Ronald Lauder în anul 1994. CME are operațiuni în România, Bulgaria, Croația, Cehia, Slovacia și Slovenia.

CME deține în România posturile PRO TV, PRO TV Internațional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro și MTV România. În urmă cu câteva luni CME a vândut rețeaua de radiouri către RCS&RDS, casa de producție MediaPro Music precum și studiourile Media Pro din Buftea.

viewscnt
Afla mai multe despre
pro tv
cme
sport.ro
acasa tv