Gala Oscar 2018 a avut cea mai slabă audiență din istoria evenimentului în Statele Unite ale Americii

Gala Oscar 2018 a avut cea mai slabă audiență din istoria evenimentului în Statele Unite ale Americii
scris 6 mar 2018

Gala Oscar 2018, care a avut loc duminică noapte în Los Angeles, a înregistrat cea mai slabă audiență din istoria evenimentului în Statele Unite ale Americii, aceasta fiind urmărită de 26,5 milioane de telespectatori, scrie hollywoodreporter.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audiența evenimentului, difuzat de televiziunea americană ABC pe parcursul a aproape patru ore, a scăzut cu 19% față de cea înregistrată de ediția de anul trecut, când show-ul a fost urmărit de 32,9 milioane de telespectatori, scrie News.ro.

Astfel, gala Oscar din acest an a avut de departe cea mai slabă audiență din istoria edițiilor ale căror audiențe au fost înregistrate, având cu peste 5 milioane de telespectatori mai puțin față de ediția din 2008 (31,8 milioane de telespectatori).

EXCLUSIV AKTA pregătește al doilea canal TV și intrarea pe piața brokerajului în asigurări CITEȘTE ȘI EXCLUSIV AKTA pregătește al doilea canal TV și intrarea pe piața brokerajului în asigurări

Difuzată pe parcursul a trei ore și 50 de minute, gala Oscar din acest an a avut cea mai mare perioadă de difuzare în 11 ani, deși a depășit durata ediției precedente cu un singur minut. 

Această audiență slabă ar putea fi justificată de mai mulți factori, precum durata de aproape patru ore a evenimentului, dar și nominalizarea unor filme cu încasări mai mici, precum „Darkest Hour" și „Call Me By Your Name" pentru principalele premii.

Cea mai urmărită ediție Oscar din istoria show-ului a fost cea din anul 1998, când „Titanic”, una dintre cele mai profitabile filme din toate timpurile, a fost desemnată „cel mai bun film”.

Lungmetrajul "The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a primit, duminică noapte, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar, care a avut loc la Los Angeles, filmul fiind recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii - la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cea mai bună scenografie” și „cea mai bună coloană sonoră” (Alexandre Desplat).

„Dunkirk”, regizat de Christopher Nolan, a primit trei trofee la această gală, iar „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, două, la fel și „Blade Runner 2049”, de Denis Villeneuve, „Darkest Hour”, de Joe Wright, și animația „Coco”.

Gala Oscarurilor a fost, anul acesta, marcată de campaniile „Time s Up” și „#MeToo”, care sprijină femeile victime ale abuzurilor în diverse domenii de activitate. În plus, multe vedete au purtat insigne privind politica armelor de foc din Statele Unite.

Actrițele Ashley Judd, Annabella Sciorra și Salma Hayek au vorbit despre diversitate, mișcarea #MeToo, femeile din industria cinematografică, iar discursul lor a fost completat de un montaj în care mai multe personalități de la Hollywood au susținut punctul lor de vedere.

Ceremonia a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
gala oscar 2018
audienta
sua