George Orbean a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de cultură

George Orbean a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de cultură

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2016

George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administrație al TVR în funcția de președinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având șapte voturi favorabile, față de cele șase primite de Irina Radu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ulterior după nominalizarea făcută de CA, George Orbean a fost audiat în comisiile parlamentare de cultură, arte și mass-media, care au dat un aviz negativ candidaturii sale, cu 18 voturi ”împotrivă” și 15 ”pentru”, scrie News.ro

Candidatura sa urmează să fie supusă aprobării plenului reunit al Parlamentului în cadrul ședinței de miercuri, ce va începe la 10.30.

George Orbean a intrat în presă în 1993, ca reporter la radio Contact Ploiești. A lucrat ca reporter, editor, producător și manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, între 2011 și 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chișinău, la Jurnal Tv. În perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producător general la Media Mall. În mandatul lui Stelian Tănase ca președinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat funcția de consilier, funcție din care a demisionat.

Plenul reunit al Senatului și al Camerei Deputaților i-a validat, marți, cu 312 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă”, pe cei 13 membri ai Consiliului de Administrație al TVR

Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Țopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tvr
george orbean