Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN

Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN
scris 11 nov 2017

Rupert Murdoch l-a sunat pe Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, de două ori în ultimele șase luni, și au discutat despre cumpărarea postului de televiziune CNN, au declarat vineri surse citate de Reuters, preluată de News.ro.

Potrivit acestora, directorul executiv al companiei Fox, în vârstă de 86 de ani, s-a oferit în ambele conversații să cumpere CNN.

O altă sursă a afirmat că Murdoch nu era deloc interesat în a deține postul de televiziune.

Reprezentanții Twenty-First Century Fox, AT&T și Time Warner, care dețin CNN nu au vrut să comenteze această informație.

CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale

CNN a devenit ținta afacerii de 85,4 miliarde de dolari prin care AT&T a preluat Time Warner, tranzacție care a avut loc în octombrie 2016, aprobată de autoritățile antitrust.

Membrii departamentului de justiție american au recomandat ca AT&T să vândă DirecTV sau divizia Broadcasting a Time Warner, care include și CNN - a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, motivând decizia prin care a fost permisă această preluare.

Joi, Stephenson a spus că nu este interesat să vândă CNN și poate apăra în justiție această tranzacție dacă este necesar.

Potrivit unei surse, Murdoch l-a sunat pe Stephenson de două ori, spontan, pe 16 mai și pe 8 august, și în ambele ocazii l-a întrebat dacă CNN este de vânzare. Stephenson i-a răspuns de două ori că nu, potrivit aceleiași surse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnn
rupert murdoch
at&t
preluare
fox