Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN

Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2017

Rupert Murdoch l-a sunat pe Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, de două ori în ultimele șase luni, și au discutat despre cumpărarea postului de televiziune CNN, au declarat vineri surse citate de Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestora, directorul executiv al companiei Fox, în vârstă de 86 de ani, s-a oferit în ambele conversații să cumpere CNN.

O altă sursă a afirmat că Murdoch nu era deloc interesat în a deține postul de televiziune.

Reprezentanții Twenty-First Century Fox, AT&T și Time Warner, care dețin CNN nu au vrut să comenteze această informație.

CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Poșta Română începe închirierea spațiilor excedentare: prima ofertă - trimisă băncilor pentru ATM-uri în oficiile poștale

CNN a devenit ținta afacerii de 85,4 miliarde de dolari prin care AT&T a preluat Time Warner, tranzacție care a avut loc în octombrie 2016, aprobată de autoritățile antitrust.

Membrii departamentului de justiție american au recomandat ca AT&T să vândă DirecTV sau divizia Broadcasting a Time Warner, care include și CNN - a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, motivând decizia prin care a fost permisă această preluare.

Joi, Stephenson a spus că nu este interesat să vândă CNN și poate apăra în justiție această tranzacție dacă este necesar.

Potrivit unei surse, Murdoch l-a sunat pe Stephenson de două ori, spontan, pe 16 mai și pe 8 august, și în ambele ocazii l-a întrebat dacă CNN este de vânzare. Stephenson i-a răspuns de două ori că nu, potrivit aceleiași surse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cnn
rupert murdoch
at&t
preluare
fox