Televiziunea Română construiește un sediu nou pentru TVR Craiova, cu peste 5,2 milioane de lei din fonduri proprii

Televiziunea Română construiește un sediu nou pentru TVR Craiova, cu peste 5,2 milioane de lei din fonduri proprii
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2017

Televiziunea Română demarează, vineri, lucrările de construcție pentru un sediu nou al studioului teritorial TVR Craiova, proiect în care este investită suma de 5.241.350 de lei din fonduri proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piatra de temelie va fi pusă în cadrul unui eveniment la care vor participa președinții comisiilor de specialitate din Parlament - Radu Preda, Președinte al Comisiei de Cultură și Media din Senatul României și Gigel Știrbu, Președinte al Comisiei de Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaților, scrie News.ro.

Din partea Televiziunii Române vor fi prezenți, alături de Doina Gradea, Director General Interimar și Anca Dindirică, director TVR Craiova, Raico Cornea, director TVR 1, Mircea Neacșa, director TVR 3; Dite Dinesz, director TVR Timișoara; Romeo Couți director TVR Cluj; Cristian Georgescu, director TVR Tg. Mureș; Camelia Pătru, coordonator economic și administrativ TVR 3 și întreaga echipă a TVR Craiova.

Centrul Medical Unirea, care include rețeaua Regina Maria, continuă achizițiile: a intrat în Centrul Medical Plus din Târgu Mureș, controlat de familia de medici Simona și Cristian Mucenic CITEȘTE ȘI Centrul Medical Unirea, care include rețeaua Regina Maria, continuă achizițiile: a intrat în Centrul Medical Plus din Târgu Mureș, controlat de familia de medici Simona și Cristian Mucenic

„Este o mare bucurie să putem pune prima cărămidă la temelia noului sediu al TVR Craiova. Acest proiect este, de fapt, una dintre primele investiții consistente pe care ne propunem să le facem pentru studiourile teritoriale ale TVR, atât în plan financiar, cât și tehnic sau uman”, a declarat Doina Gradea, director general intermar al TVR.

„Conducerea Televiziunii Române a susținut acest proiect și s-a implicat activ în demararea și derularea procedurilor necesare pentru începerea lucrărilor. Eforturi susținute au fost depuse și de colegii mei de la TVR Craiova pentru a strânge fonduri proprii, asigurând astfel cea mai mare parte a sumei necesare investiției. Cu siguranță, realizarea noului sediu va avea efecte pozitive și în calitatea programelor produse și difuzate de TVR Craiova pentru că, până la urmă, publicul telespectator este cel care dă măsura muncii noastre”, a declarat Anca Dindirică, director TVR Craiova.

Suprafața desfășurată a noului sediu va fi de aproximativ 2.000 de metri pătrați și va cuprinde două studiouri TV - unul de 240 de metri pătrați pentru realizarea emisiunilor și unul de 50 de metri pătrați pentru transmiterea jurnalelor de știri. Clădirea este destinată atât spațiilor de producție, cât și celor de birouri pentru personalul editorial, tehnic și administrativ.

Potrivit Televiziunii Române, realizarea construcției noului sediu a fost o prioritate pentru actuala echipă managerială a studioului TVR Craiova, având în vedere condițiile dificile și spațiul restrâns în care jurnaliștii își desfășoară în prezent activitatea, într-o clădire distrusă parțial de un incediu în anul 2005.

Studioul teritorial TVR Craiova a fost cel de-al patrulea post regional deschis de Televiziunea Română. Prima transmisie a avut loc la 1 decembrie 1998, studioul având o zonă de activitate ce acoperă șapte județe din sud-vestul României - Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș și Teleorman.

Grila postului este una generalistă, axată pe reflectarea evenimentelor și a vieții comunităților locale. Emisiunile TVR Craiova sunt receptate și de comunitățile de români din Bulgaria (Valea Timocului bulgăresc) și Serbia (Valea Timocului sârbesc), Albania sau Macedonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
televiziunea romana
craiova