Magnatul Rupert Murdoch lucrează la recrearea imperiului său media prin reunirea News Corp și Fox Corp

Magnatul Rupert Murdoch lucrează la recrearea imperiului său media prin reunirea News Corp și Fox Corp
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2022

Rupert Murdoch a demarat un proces care ar putea recrea imperiul său media, prin reunirea News Corp și Fox Corp, au dezvăluit cele două companii, la aproape un deceniu după despărțirea acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambele companii au format comitete speciale pentru a analiza propunerile unei posibile combinații, au spus acestea.

Apple ar putea lansa o versiune de Apple TV cu reclame CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa o versiune de Apple TV cu reclame

Dacă se va junge la o înțelegere, fuziunea îi va permite lui Murdoch un control mai mare asupra activelor sale media și va ajuta companiile să reducă costurile, scrie News.ro.

Companiile media au dificultăți din cauza creșterii lente a vânzărilor de publicitate din ultimele decenii și atenției utilizatorilor concentrate pe rețelele de socializare și site-urile web de conținut.

După ani de expansiune la nivel global, Murdoch și-a împărțit imperiul în 2013, plasând afacerea tipărită în entitate publică News Corp și televiziunea și divertismentul sub numele 21st Century Fox.

Murdoch a spus la acea vreme că vastele sale active media au devenit ”din ce în ce mai complexe” și că o nouă structură ar simplifica operațiunile.

Despărțirea a protejat, de asemenea, activele de divertisment ale Fox de orice potențială consecință financiară a unui scandal de piraterie telefonică care a implicat publicația News of the World a conglomeratului mass-media, acum dispărută, din Regatul Unit.

Gândirea la acea vreme era că separarea companiilor ar genera în cele din urmă valoare pentru acționari, potrivit unei persoane familiarizate cu luarea deciziilor.

Această viziune a fost realizată pe măsură ce Fox a vândut cea mai mare parte a activelor sale de film și televiziune către Walt Disney Co, pentru 71 de miliarde de dolari, în 2019. Vânzarea a lăsat Fox concentrată pe evenimente live, cum ar fi știri și sport, mai degrabă decât conținutul de divertisment bazat pe scenarii de de platformele de streaming, au observat la acea vreme analiștii de pe Wall Street.

Cu toate acestea, principalele servicii de streaming au început să se extindă. Apple și Amazon.com, doi giganți ai tehnologiei cu resurse financiare profunde, au început să liciteze pentru sport, asigurându-și drepturi de difuzare a meciurilor de baseball și fotbal din ligii majore.

Fox a reînnoit recent un acord pe termen lung cu National Football League pentru a continua difuzarea meciurilor de duminică după-amiază, dar a renunțat la jocul Thursday Night Football în favoarea Amazon.

Musk promite că SpaceX va continua să finanțeze Starlink în Ucraina, deși pierde bani CITEȘTE ȘI Musk promite că SpaceX va continua să finanțeze Starlink în Ucraina, deși pierde bani

Reunirea Fox și News Corp ar oferi companiilor combinate o capacitate mai bună de a concura și le-ar completa activele, a spus persoana familiarizată cu propunerea.

Compania combinată ar avea venituri de aproximativ 24 de miliarde de dolari.

Murdoch, în vârstă de 91 de ani, are în prezent participații aproape de control în ambele companii. Fiul său, Lachlan Murdoch, este președinte și CEO al Fox Corp.

Companiile care adoptă astfel de aranjamente fac, de obicei, fuziunile ulterioare supuse aprobării de către majoritatea acționarilor care nu sunt afiliați acționarului lor de control, deși nu este clar dacă acesta va fi cazul și aici.

La închiderea tranzacțiilor bursiere de vineri, News Corp avea o capitalizare de piață de 9,31 miliarde de dolari, iar Fox Corp de 16,84 miliarde de dolari, potrivit datelor firmei Refinitiv.

Acțiunile News Corp au crescut cu 5%, iar Fox a crescut cu aproximativ 1% în tranzacțiile electronice de după închiderea bursei.

Informația a fost publicată pentru prima dată de Wall Street Journal.

viewscnt
Afla mai multe despre
rupert murdoch
news corp
fox corp