Moise Guran a anunțat că emisiunea Biziday nu va mai fi difuzată la TVR

Moise Guran a anunțat că emisiunea Biziday nu va mai fi difuzată la TVR
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2015
Moise Guran, moderatorul emisiunii cu profil economic Bizday de la TVR, a anunțat că a suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract între Biziday și TVR. Guran colabora cu TVR din anul 2010, anterior el realizând emisiunea la Antena 3. Jurnalistul nu a făcut publice planurile sale de viitor, spunând doar că "își caută de lucru".
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"În primul rând precizez faptul că am suspendat unilateral negocierile privind semnarea unui nou contract între Biziday și TVR. Voi merge foarte departe azi cu dezvăluirile, voi dezvălui totul despre această colaborare, cifre, tot, absolut tot, căci acest contract, pe care încă nu ați catadicsit să îl citiți, reprezintă un model de parteneriat public-privat ce putea fi aplicat cu succes și altor producții sau coproducții ale TVR. Cum în acest moment nu mai există un contract între Biziday și TVR, nimic nu mă împiedică să fac publice principalele sale prevederi", a scris Guran pe blogul său. În cadrul aceleiași postări, jurnalistul i-a cerut președintelui TVR, Stelian Tănase, să demisioneze.
 
"Domnule Stelian Tănase, nu știți nimic despre managementul unei societăți cu peste 2000 de angajați și cheltuieli de peste 140 de milioane de euro pe an. TVR este în acest moment pentru România fix cum este Grecia pentru Europa. Cum este posibil ca o societate cu venituri de 123 de milioane de euro în 2014 să nu poată plăti 4 milioane de euro ca să-și securizeze transmisia Campionatului European de Fotbal din 2016, sau, și mai grav, să nu poată plăti 1,5 milioane de euro, eșalonarea către Fisc? Pierderea acelei eșalonări a și dus la blocare conturilor de azi. Un manager ar fi făcut rost de acești bani, domnule Tănase, un politruc, ca Tsipras, sau ca dvs, n-ar fi făcut decât să lărgească și mai mult gaura neagră a datoriilor. Cum este posibil ca la venituri de 123 de milioane de euro să mărești datoriile cu încă 18 milioane de euro?”, a mai scris Guran.
 
ANAF a decis marți blocarea conturilor TVR din cauza datoriilor pe care televiziunea publică le are la stat. Imediat a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație care a decis, printre altele, închiderea postului TVR News in luna august.
viewscnt
Afla mai multe despre
moise guran
tvr
biziday