Proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România se pregătește să redeschidă sălile

Proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România se pregătește să redeschidă sălile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iun 2020

Cineworld, al doilea mare lanț de cinematografe din lume și liderul pieței de profil din România, estimează că va redeschide sălile din România în prima săptămână din iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Grupul britanic a anunțat că a luat mai multe măsuri pentru protecția spectatorilor în contextul pandemiei de coronavirus și anticipează că va putea redeschide primele cinematografe începând cu data de 26 iunie, mai întâi în Cehia și Slovacia.

În absența unor restricții suplimentare introduse de autorități, Cineworld estimează că sălile de cinema din România, Bulgaria și Ungaria vor fi deschise din 3 iulie, urmând ca până pe 10 iulie să redeschidă și cinematografele din restul țărilor în care operează.

Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay CITEȘTE ȘI Proprietarul eMAG și OLX, interesat de achiziția diviziei de anunțuri a eBay

Pe lista filmelor ce vor putea fi vizionate în perioada următoare se numără Tenet, Mulan și A Quiet Place II.

Cineworld, cu sediul la Londra, operează 786 de cinematografe cu aproape 9.500 de săli, în Marea Britanie, SUA, Irlanda, Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și Israel.

În România, grupul britanic deține și operează, prin intermediul Cinema City, o rețea de 26 de multiplexuri cu 237 de săli.

Săptămâna trecută, grupul a anunțat că renunță la achiziția rivalului canadian Cineplex, după ce acesta din urmă ar fi încălcat mai mulți termeni ai acordului semnat la finele anului trecut.

Tranzacția, evaluată la peste 2 miliarde de dolari, ar fi propulsat Cineworld pe primul loc în topul operatorilor de cinematografe din America de Nord, în fața liderului actual, gigantul american AMC.

viewscnt
Afla mai multe despre
cineworld
cinema city
redeschidere cinematografe
mulan
tenet
coronavirus