Publicis Groupe Holdings, amendată cu 766.255 lei de Consiliul Concurenței pentru că nu a notificat preluarea Zenith Media Communications

Publicis Groupe Holdings, amendată cu 766.255 lei de Consiliul Concurenței pentru că nu a notificat preluarea Zenith Media Communications
scris 5 iul 2016

Consiliul Concurenței a sancționat Publicis Groupe Holdings B.V. cu amendă în valoare de 766.255 lei (aproximativ 169.357 euro) pentru că nu a notificat preluarea SC Zenith Media Communications SRL, potrivit unui comunicat al autorității.

"Orice operațiune de concentrare economică (fuziuni, achiziții), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depășește echivalentul în lei a 10.000.000 euro și când cel puțin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro, trebuie notificată autorității de concurență înainte de a fi pusă în aplicare", se spune în comunicat.

În anul 2013, Publicis Groupe Holdings B.V. a achiziționat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL. Autoritatea precizează că, deși erau îndeplinite criteriile de prag, operațiunea nu a fost notificată Consiliului Concurenței în termenul legal.

"Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată și de a obține autorizarea Consiliului Concurenței. Astfel, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziționată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influența activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurență să analizeze operațiunea din punct de vedere al legislației în domeniu", se menționează în comunicat.

Conform CC, Publicis Groupe Holdings B.V. desfășoară activități pe piața serviciilor de publicitate, respectiv: piața serviciilor de comunicare de marketing și piața comercializării de servicii de comunicare prin media. Zenith Media Communications SRL activează pe piața comercializării de servicii de comunicare prin media.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
publicis groupe holdings
zenith media communications