Revista Rolling Stone a vândut 49% din totalul acțiunilor sale unui om de afaceri din Singapore

Revista Rolling Stone a vândut 49% din totalul acțiunilor sale unui om de afaceri din Singapore
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2016

Rolling Stone, o revistă legendară care a definit cultura pop occidentală, a hotărât că trebuie să se ”reîntinerească” pentru a supraviețui în era digitală și a vândut 49% din totalul acțiunilor sale unui start-up din Singapore, BandLab, coordonat de un antreprenor local, informează variety.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost anunțată weekendul trecut de Wenner Media, compania-părinte care deține revista Rolling Stone. Termenii financiari ai contractului nu au fost dezvăluiți, scrie News.ro.

BandLab este coordonat de Kuok Meng Ru, fiul unui miliardar din Singapore, Kuok Khoon Hong, care a făcut avere din comerțul cu produse destinate agriculturii.

Cele două companii au dezvăluit o strategie de dezvoltare a brandului Rolling Stone și de implementare a acestuia pe piețe noi. Printre măsurile avute în vedere se află și lansarea Rolling Stone International, o companie ce deține acțiunile BandLab și organizează evenimente live, activități de merchandising și servicii turistice.

”Parteneriatul nostru strategic se concentrează pe extinderea brandului în zone noi, pe care nu le-am explorat pe deplin în trecut, precum merchandising, evenimente live și servicii turistice - acestea sunt domenii în care ne-am aventurat, dar pe care nu ne-am concentrat niciodată în mod serios până acum”, a declarat Jann Wenner, patronul Wenner Media, într-un interviu acordat pentru Bloomberg. ”Meng și echipa lui aduc cu ei un nivel ridicat de cunoștințe, infrastructură, know-how și activități pe o piață extraordinar de interesantă - Asia și zonele de dincolo de ea”, a adăugat omul de afaceri american.

eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți CITEȘTE ȘI eMAG va funcționa în Polonia sub acest brand începând de marți

Săptămâna trecută, BandLab a cumpărat Mono, o companie din San Francisco specializată în designul de instrumente muzicale. În 2012, BandLab a achiziționat și Swee Lee, un distribuitor de chitare.

Rolling Stone este o revistă americană care se concentrează pe cultura pop occidentală, punând accent pe muzică. A fost înființată în 1967 la San Francisco de Jann Wenner, care este în prezent publisher-ul acesteia, și criticul muzical Ralph J. Gleason. În anii 1990, revista a cunoscut o schimbare de orientare, alegând să se concentreze pe cititorii din generația tânără, interesați de show-urile TV dedicate adolescenților, actorilor de film și muzicienilor populari în topurile de vânzări.

Revista Rolling Stone este publicată în prezent în 18 țări, inclusiv în China, India și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rolling stone