Un sfert dintre instituțiile media acreditate în China au site-urile blocate

Un sfert dintre instituțiile media acreditate în China au site-urile blocate
scris 22 oct 2019

Aproape un sfert din media de informare prezente în China au pagina de internet blocată în această țară, deși sunt acreditate, relevă un studiu făcut public marți, în ultima zi a Conferinței Mondiale a Internetului organizată în fiecare an de regimul comunist, relatează AFP.

Conform acestui studiu realizat pentru Clubul corespondenților de presă străini din China (FCCC), 23% dintre cele 215 media care au o reprezentare permanentă în această țară nu își pot difuza informațiile și pe internet, din cauza 'Marelui Zid Informatic' instalat de Beijing pentru a bloca orice conținut considerat indezirabil, scrie Agerpres.

EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 13 ani, Adrian Sârbu vinde Gândul, la pachet cu alte titluri

Numai dintre site-urile instituțiilor media francofone, șapte din 15 sunt blocate (Les Derničres Nouvelles d'Alsace, Le Monde, Le Point, Le Soir, Libération, RFI, Radio Télévision Suisse), adică 46% din total, conform unui calcul al AFP.

În rândul paginilor de internet ale instituțiilor media de limbă engleză, proporția este de 31% și include nume mari precum BBC, New York Times, The Guardian sau Washington Post.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
internet
site blocat