MedLife finalizează achiziția Ghencea Medical Center

MedLife finalizează achiziția Ghencea Medical Center
scris 25 mai 2018

Furnizorul de servicii medicale MedLife a notificat piața că a cumpărat 90% din acțiunile Ghencea Medical Center, care deține două clinici medicale, în București și Măgurele, tranzacție anunțată încă din luna februarie.

MedLife (M) a intrat în posesia pachetului majoritar la Ghencea Medical Center, entitate de 10 ani în piața serviciilor medicale care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8,7 milioane de lei, iar pentru anul acesta mizează pe o creștere de 20%, cu 135 de angajați.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016 și o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creștere de peste 20%.

Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România CITEȘTE ȘI Grupul american Food Machinery Corporation, cu afaceri anuale de peste 3 miliarde dolari, a deschis o filială în România

MedLife, companie unde pachetul majoritar este deținut de familia Marcu, a fost listată la cota Bursei de Valori București în luna decembrie a anului 2016.

Tranzacțiile companiei de anul trecut

Achiziție clădire stradă Banu Manta

Grupul a achiziționat, în București,  o clădire localizată pe Stradă Banu Manta de la Telekom și a efectuat o operațiune de tip „vânzarea și leaseback” prin leasing financiar.

Achiziție Almina Trading SĂ, Anima Speciality Medical Services SRL și Anima Promovare și Vânzări SRL

Grupul a semnat contractul de vânzare-cumpărare de părți sociale pentru achiziționarea de părți sociale din capitalul următoarelor societăți: • 80% din capitalul social al Almina Trading. • 100% din capitalul social al Anima Speciality Medical Services și Anima Promovare și Vânzări • 55% din capitalul social al Valdi Medica.

Piața Obor din Capitală le aduce profit lui Dimofte și Popoviciu CITEȘTE ȘI Piața Obor din Capitală le aduce profit lui Dimofte și Popoviciu

Almina Trading („Almina”) are o activitate de 20 de ani pe piața locală și este cel mai mare operator medical din județul Dâmbovița. Compania are în componentă opt centre medicale – cinci în Târgoviște, două în Pucioasa și unul în Buftea – și două laboratoare (Târgoviște și Buftea), cu o echipa medicală cu peste 125 de specialiști.

Anima Specialty Medical Services și Anima Promovare și Vânzări („Animă”) au în componentă 6 policlinici și un laborator, peste 200 de angajați, specialiști medicali și personal de suport, fiind prima rețea de medicină privată cu rețea proprie de medicină de familie din România.

Valdi Medica este operatorul spitalului Humanitas din Cluj. Spitalul Humanitas a fost deschis la sfârșitul anului 2016, fiind cel mai nou spital privat din Cluj- Napoca.

Majorare participație Stem Cells Bank și Genesys Medical Clinic

Grupul a achiziționarea un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara.

De asemenea, grupul a preluat încă 3 procente din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privați de servicii medicale din zona de vest a României, deținând la momentul actual pachetul de 58%.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife