Mentorat și bani pentru 7 startup-uri prin fondul GapMinder în schimbul unor acțiuni

Mentorat și bani pentru 7 startup-uri prin fondul GapMinder în schimbul unor acțiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

7 startup-uri tech au intrat în de-a treia rundă a programului Techcelerator, pentru a primi sprijin prin mentorat și investiții de câte 50.000 de euro/companie din partea fondului GapMinder, în schimbul unei cote de acțiuni din companie. Inițial, 185 de startup-uri și-au trimis proiectele spre evaluare, din care 26 au fost preselectate, iar 8 au intrat în runda a doua.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

GapMinder Venture Partners este un fond de investiții de capital de risc care vizează startup-uri aflate în faza de seed, la prima rundă de investiții sau în faza de pre-seed (accelerare). GapMinder a anunțat în aprilie că a atins pragul de 36 de milioane de euro ca dimensiune a fondului.

 

Tusk cere Macedoniei de Nord și Albaniei răbdare în privința deschiderii negocierilor de aderare CITEȘTE ȘI Tusk cere Macedoniei de Nord și Albaniei răbdare în privința deschiderii negocierilor de aderare

Startup-urile care fac parte din a treia rundă de accelerare a programului Techcelerator sunt:

- Confidas - o platformă online ce ajută antreprenorii să evite firmele rău-platnice. Membrii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informațiile financiare și juridice a peste 600.000 de firme active, pot primi alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienților și își pot înregistra clienții rău-platnici pentru a-i încuraja să plătească.

- Cyscale - platformă pentru monitorizarea sistemelor multi-cloud (AWS, GCP, Azure, IBM și Oracle), inventarierea de resurse în cloud, setarea de reguli generale și de conformitate, accesarea unui editor vizual pentru cloud și rezolvarea automată a incidentelor. Soluția dispune de o arhitectură de tip microservicii; tehnologia construită poate fi ușor integrată în software-ul existent folosind APIs (application programming interface) standardizate.

- Flixier este o platformă de editare video online care mărește semnificativ viteza de editare. Flixier permite editorilor video să exporte orice material de acest tip în maxim un minut, oferind în același timp instrumente de comunicare și colaborare în timp real precum cele oferite de Google Docs.

CORESPONDENȚĂ DIN HAGA - Români la cel mai mare summit pentru startup-uri: De la aplicații pentru apicultori sau retaileri cu marfa aproape de expirare, la sensori de recuperare fizică sau hardware care ”gândește” CITEȘTE ȘI CORESPONDENȚĂ DIN HAGA - Români la cel mai mare summit pentru startup-uri: De la aplicații pentru apicultori sau retaileri cu marfa aproape de expirare, la sensori de recuperare fizică sau hardware care ”gândește”

- OmniCare este un serviciu software pentru micro companii care elimină efortul și costurile aferente gestionării mai multor canale de suport, agregând mesajele primite prin diverse aplicații precum WhatsApp, Telegram, Slack și FB Messenger și direcționându-le către canalul de comunicare preferat.

- Prokuria furnizează soluții cloud în organizații pentru automatizarea și eficientizarea proceselor de selecție și colaborare cu furnizorii.

- Securifai a dezvoltat propria tehnologie de analiză video bazată pe inteligență socială care, neasistată, reușește să izoleze evenimentele excepționale, să urmărească vehicule, obiecte și să le clasifice, precum și să analizeze emoțiile oamenilor sau chiar pulsul acestora de la distanță. Gama de sisteme profesionale asigură răspuns în timp real și poate fi adaptată unei multitudini de contexte particulare.

- Vetted - primul marketplace din Romania care se ocupă de vânzarea de electronice, permițând cumpărătorilor să achiziționeze dispozitive la mâna a doua verificate și selecționate de experți.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori care au deținut anterior poziții de top management în companii de tehnologie sau de consultanță, respectiv Dan Mihăescu (GTS), Sergiu Roșca (PriceWaterhouseCoopers ,Harmman, Hemelrath & Partner and Soncher), Alexandru Ruff (3DSelfie.ro), Cristian Dascălu (ClujHUB, Tetapolis) și Inti Paolucci (Eighty-Eight Capital & Investments Ltd Dubai).

viewscnt
Afla mai multe despre
gapminder
finantare