Mohammad Murad își separă afacerile hoteliere de cele imobiliare prin înființarea unei noi firme, pentru răspunsuri mult mai rapide la mișcările pieței

Mohammad Murad își separă afacerile hoteliere de cele imobiliare prin înființarea unei noi firme, pentru răspunsuri mult mai rapide la mișcările pieței
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 sep 2017

Mohammad Murad, patron al lanțului hotelier Phoenicia și unul dintre cei mai mari investitori din turismul românesc, își separă juridic afacerile hoteliere de cele imobiliare prin înființarea unei noi firme, care să se ocupe distinct de turism. Operațiunea va fi efectuată prin divizarea companiei Triumf Construct, controlată aproape integral de Murad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, Triumf Construct, controlată de Murad cu 99,9% din acțiuni, a avut afaceri de 17,6 milioane lei (19,5 milioane lei în 2015) și un profit net de 1,8 milioane lei (14,2 milioane lei în 2015).

Noua firmă, care se va ocupa exclusiv de hotelărie, va fi numită Phoenicia Properties.

Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România

Divizarea este argumentată prin necesitatea separării activităților specifice hotelăriei și alimentației publice de cele legate de construirea și vânzarea de construcții rezidențiale, pentru o exploatare mai eficientă ca operațiuni independente. 

"Existența unor societăți comerciale de dimensiuni mai mici (structuri independente, capabile să efectueze activități economice separate), corespunzător celor 2 mari activități independente de bază ale societății ce se divizează, va permite un management mult mai eficient și adaptat la nevoile specifice fiecăreia dintre cele două activități de bază, dar și răspunsuri mult mai rapide la reacțiile și mișcările pieței, precum și identificarea mult mai ușoară a operațiunilor nerentabile ori a celor supuse multiplelor riscuri specifice fiecăei activități, urmată de acțiuni pentru rentabilizarea și eficientizare", scrie în proiectul de divizare.

Activul net contabil al Triumf Construct, din 30 iunie anul trecut, luat ca bază de calcul pentru divizare, este de 93,2 milioane lei.

Phoenicia Properties va prelua terenuri de 43,3 milioane lei și construcții de 18 milioane lei, toate în valoare contabilă.

Mohammad Murad controlează, pe lângă lanțul hotelier Phoenicia,și lanțul de restaurante Spring Time și fabrica de conserve Mandy. El are pe litoral 3.500 de locuri de cazare în mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun.

Omul de afaceri a construit în ultimii 10 ani mai mult 2.000 de locuințe în blocuri și vile în București și Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
murad
hotelarie
divizare