New York Times a cumpărat site-ul de informații sportive The Athletic pentru 550 de milioane de dolari

New York Times a cumpărat site-ul de informații sportive The Athletic pentru 550 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2022

Cotidianul New York Times a anunțat achiziționarea site-ului de informații sportive The Athletic, devenit în ultimii șase ani o referință în sector, pentru 550 de milioane de dolari, un nou semnal de diversificare a grupului de presă, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

Site-ul va continua să funcționeze independent de New York Times, conform Agerpres.

Lansat în 2016, The Athletic a devenit un important site de informații sportive cu plată, dar cu o puternică implantare locală, angajând ziariști de renume în marile orașe americane. Platforma a devenit rapid unul din principalii furnizori de informații sportive în Statele Unite.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

La finele lui 2021, ea număra aproximativ 1,2 milioane de abonați, a anunțat New York Times.

Site-ul s-a dezvoltat cu viteză accelerată, lansând o versiune britanică în 2019 și încheind un parteneriat cu grupul australian de televiziune Optus Sport în 2021.

Cei doi co-fondatori, Alex Mather și Adam Hansmann, s-au angajat să rămână în cadrul companiei, primul ca director general și al doilea ca numărul doi.

"Times oferă deja o acoperire sportivă pentru un public larg. Dar achiziția The Athletic ne va permite să propunem mai mult", a spus președintele director general al grupului, Meredith Kopit Levien.

De mai mulți ani, New York Times s-a lansat într-o politică de achiziții țintă pentru diversificarea audienței sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york times
athletic
ziar