DiscoverEU: Peste 2.300 de tineri români primesc permise gratuite de călătorie în UE

DiscoverEU: Peste 2.300 de tineri români primesc permise gratuite de călătorie în UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 ian 2022

Peste 2.300 de tineri români au fost selectați pentru a primi permise de călătorie în cadrul celei mai recente runde a programului DiscoverEU, prin intermediul căruia tinerii europeni pot călători gratuit în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie, Comisia Europeană a lansat o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU, cu ajutorul cărora tinerii europeni cu vârsta de 18 ani pot călători gratuit în spațiul comunitar. În mod excepțional, s-au putut înscrie și tineri în vârstă de 19 și 20 ani, în contextul în care rundele dedicate lor au fost amânate din cauza pandemiei de Covid-19.

Șase companii, amendate cu 2,52 milioane de lei cu argumentul de trucare a unor licitații în energie CITEȘTE ȘI Șase companii, amendate cu 2,52 milioane de lei cu argumentul de trucare a unor licitații în energie

2.343 de tineri România au fost selectați acum pentru acordarea permiselor gratuite de călătorie dintr-un total de 5.844 de cereri trimise.

La nivel european, 60.950 de europeni vor beneficia de permise gratuite de călătorie cu trenul prin programul DiscoverEU în cadrul acestei runde.

Programul DiscoverEU a fost lansat în iunie 2018, cu un buget inițial de 12 milioane de euro, suplimentat ulterior în fiecare an.

Următoarea rundă a programului va fi lansată în primăvară.


viewscnt
Afla mai multe despre
discovereu
calatorii gratuite
calatorii ue
discovereu octombrie