Nou director comercial al British American Tobacco în România

Nou director comercial al British American Tobacco în România

Sorin Preda

scris 25 sep 2020

British American Tobacco (BAT) l-a numit pe Sorin Preda în funcția de Director comercial pentru România și Republica Moldova, acesta devenind astfel membru în echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud.

În acest rol, Sorin Preda va conduce o echipă de 600 de persoane, coordonând echipele de comerț și activitățile de promovare din România și Republica Moldova. Sorin Preda lucrează în cadrul BAT de peste 20 de ani, iar recent s-a întors acasă în România după ce a ocupat funcția de Country Manager în Bulgaria.

VIDEO PROFIT LIVE TV Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder: Asistăm la accelerarea unui termen foarte prăfuit, digital transformation, în domenii ca banking, asigurări, logistică sau retail CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE TV Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder: Asistăm la accelerarea unui termen foarte prăfuit, digital transformation, în domenii ca banking, asigurări, logistică sau retail

Sorin Preda s-a întors în România după 4 ani, timp în care a ocupat posturi internaționale în BAT. În 2016, s-a mutat la Londra ca Senior Global Brand Manager, dezvoltând identitățile de brand pentru Dunhill și Pall Mall pentru piețe din întreaga lume precum Africa de Sud, Brazilia, Turcia și regiunea Orientului Mijlociu. Începând cu ianuarie 2019, Sorin Preda a coordonat activitatea BAT din Bulgaria în calitate de Country Manager, sporind profitabilitatea companiei prin introducerea unui nou model de distribuție și integrarea celor mai populare mărci Bulgartabac din Bulgaria în portofoliul BAT.

În calitate de director de vânzări pentru România și Moldova, Sorin Preda coordonează echipele de comerț și de promovare din România și Republica Moldova. Sorin Preda face parte, de asemenea, din echipa de conducere a Ariei Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT, care coordonează de la București activitatea de business a companiei în România și în alte 6 piețe din această zonă – Ucraina, Republica Cehă, Ungaria, Bulgaria, Slovacia și Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin preda
british american tobacco