Nuclearelectrica și-a dublat profitul net în primele nouă luni, la 225,28 milioane lei

Nuclearelectrica și-a dublat profitul net în primele nouă luni, la 225,28 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2017

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primele nouă luni ale acestui un profit net de 225,28 milioane lei, în creștere cu 120% față de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 102,39 milioane lei, arată datele neauditate transmise luni Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din exploatare s-au ridicat în perioada menționată la 1,4 miliarde lei, fiind cu 17% în creștere față de primele nouă luni ale anului trecut (1,19 miliarde lei), scrie News.ro.

Producția de energie a crescut cu 2,3%, la 7.760 GWh, de la 7.589 GWh, la sfârșitul lunii septembrie 2016.

FOTO Conadi susține că două treimi din prima fază a ansamblului rezidențial Arcadia Apartments Domenii, proiectul prin care Dan Șucu intră pe piața imobiliară, au fost vândute CITEȘTE ȘI FOTO Conadi susține că două treimi din prima fază a ansamblului rezidențial Arcadia Apartments Domenii, proiectul prin care Dan Șucu intră pe piața imobiliară, au fost vândute

Raportul companiei arată că energia electrică produsă în perioada ianuarie-septembrie a crescut ”pe fondul perioadei mai scurte a opririi planificate a Unității 2 CNE Cernavodă din trimestrul II 2017 (26,5 zile) comparativ cu durata opririi planificate a Unității 1 din perioada similară a anului trecut (51 de zile)”.

Valoarea totală a programului de investiții al SNN pentru anul 2017 este de 231,59 milioane lei, fără componenta alocată plății serviciului datoriei, aferentă împrumuturilor pe termen lung.

La sfârșitul lunii septembrie, compania realizase aproape 27% din suma propusă, respectiv 61,8 milioane lei.

”Ca și în anii anteriori, ponderea cea mai mare în programul de investitii o au investițiile pe termen lung (în curs de execuție). Acest fapt se datorează necesității de modernizare/înlocuire a unor sisteme, din considerente de natură economică – reduceri de consumuri specifice, îmbunătățirea unor parametri caracteristici proceselor deservite cu impact pozitiv asupra eficienței, sau din considerente de natură legală – necesitatea implementării unor îmbunătățiri asociate securității nucleare, protecției mediului și securității muncii reprezentând cerințe imperative venite din partea autorităților de reglementare din domeniul în cauză (de exemplu CNCAN și Ministerul Mediului)”, se mai arată în raportul companiei.

Oficialii SNN spun că în analiza gradului valoric trebuie luat în considerare faptul că acesta poate diferi de gradul de realizare fizic.

”Astfel, dacă un proiect de investiții a fost finalizat cu succes, gradul de realizare fizic este de 100% însă gradul de 'realizare' valoric poate fi subunitar, respectiv mai mic de 100%, dacă proiectul a fost implementat la un cost mai mic decât sumele bugetate; aceste economii reprezintă beneficii pentru societate, deoarece aceleași rezultate se obțin cu resurse mai mici”, se menționează în raport.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,3 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica