Parisul depășește Berlinul în privința investițiilor în startup-uri

Parisul depășește Berlinul în privința investițiilor în startup-uri
scris 21 oct 2019

Parisul a depășit Berlinul în privința investițiilor în startup-uri, în primul semestru din 2019, arată un studiu publicat luni de firma de consultanță EY, transmite DPA.

Totalul investițiilor în startup-uri în cazul capitalei Franței s-a ridicat la 2,2 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari), față de două miliarde de euro pentru capitala Germaniei. De asemenea, Parisul este mult înaintea Berlinului în ceea ce privește numărul investițiilor, cu 230 față de 129, scrie Agerpres.

EXCLUSIV FOTO Proprietarii Sheraton București au început demolarea pentru a extinde hotelul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarii Sheraton București au început demolarea pentru a extinde hotelul

Lider rămâne Londra, unde startup-urile au adus 5,7 miliarde de euro în 323 de investiții.

Sprijinul acordat de stat în Franța a reprezentat motivul pentru care Parisul a depășit Berlinul în privința investițiilor în startup-uri, în primul semestru din 2019, a apreciat Peter Lennartz, partener în cadrul EY. Obiectivul Guvernului francez a fost transformarea țării într-un centru dominant pentru startup-urile europene, reducând birocrația și aducându-i la un loc pe antreprenori și investitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
berlin
start up