Pehart împrumută 51 milioane euro pentru dezvoltarea fabricilor de la Petrești și Dej

Pehart împrumută 51 milioane euro pentru dezvoltarea fabricilor de la Petrești și Dej
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2020

Pehart, producător de role industriale de hârtie și convertor de produse de hârtie pentru uz casnic din România, deținut de fondul de investiții Abris Capital Partners, a obținut un credit sindicalizat de 51 milioane euro, care urmează a fi investit în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei, din Petrești (Alba) și Dej (Cluj). 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aceste două locații, Pehart intenționează construirea de noi facilități pentru producția de hârtie, creșterea zonei de converting, investiții în echipamente de ultimă generație pentru creșterea producției și dezvoltarea portofoliului cu noi produse.

UNTOLD își extinde business-ul în zona de turism, cu croaziere CITEȘTE ȘI UNTOLD își extinde business-ul în zona de turism, cu croaziere

Creditul a fost aranjat de un sindicat de bănci, dintre care Banca Comercială Română a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate si Garanții, împreună cu următoarele bănci: ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandatați. 

„Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul", spune Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart, precizând că, pe măsură ce va intra pe noi piețe, compania vrea să creeze noi locuri de muncă și să stabilească un nou standard de dezvoltare etică și prietenoasă cu mediul.

„Primul credit sindicalizat pentru Pehart a fost acordat în 2016, iar de atunci compania a avut o dezvoltare continuă, prin care a ajuns să fie unul din cei mai activi jucători din Europa Centrală și de Est. Suntem onorați să contribuim la finalizarea cu succes a acestui credit sindicalizat complex pentru Pehart, în ciuda provocărilor actuale din mediul economic”, a declarat Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication la BCR.

Pehart s-a dezvoltat pentru a acoperi întreaga regiune, incluzând România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croația, Bulgaria și Grecia. În 2015, Pehart a fost achiziționat de fondul de private equity Abris Capital Partners. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pehart
hartie