Poșta Română, unic ofertant la licitație, va încasa 5 mil. lei pentru servicii poștale destinate instanțelor timp de două luni

Poșta Română, unic ofertant la licitație, va încasa 5 mil. lei pentru servicii poștale destinate instanțelor timp de două luni
scris 13 mai 2016

Poșta Română a câștigat, în urma unei negocieri fără anunț de participare și ca unic ofertant, un contract de 5,04 milioane de lei pentru servicii poștale destinate instanțelor, care vor fi prestate timp de două luni, în intervalul mai 2016 – 30 iunie 2016. Ministerul Justiției a transmis invitații și către Fan Courier Express și Urgent Cargus, care însă nu au depus oferte, conform datelor www.e-licitatie.ro.

Contractul a fost estimat inițial la 5,06 milioane de lei.

În a doua parte a lunii februarie, ministerul a inițiat o licitație pentru cumpărarea de servicii de prezentare, prelucrare și expediere a actelor de procedură pentru instanțele judecătorești.

Cu o durată de 12 luni, contractul a fost estimat atunci la 30,4 milioane de lei, dar licitația a fost anulată din lipsă de participanți. Deschiderea ofertelor fusese programată pentru 5 aprilie.

"Poșta Română a fost singurul ofertant care s-a înscris la procedura organizată de Ministerul Justiției, însă nu a reușit să depună oferta financiară, motiv pentru care aceasta a fost anulată în mod automat de sistemul www.e-licitatie.ro (SEAP), deoarece, la data limită de depunere a ofertelor, nu exista niciun ofertant înscris cu oferta de preț", se arată într-un răspuns al Ministerului Justiției remis la solicitarea Profit.ro în prima parte a lunii aprilie.

În acest context, instituția a inițiat o procedură de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare pe SEAP pentru achiziționarea acestor servicii.

Invitația a fost transmisă către Poșta Română, Fan Courier Express și Urgent Cargus.

ANAF a publicat noua procedură de obținere a codului de TVA, celebrul formular 088 CITEȘTE ȘI ANAF a publicat noua procedură de obținere a codului de TVA, celebrul formular 088

De asemenea, Ministerul Justiției a inițiat pe SEAP o procedură de licitatie deschisă pentru încheierea contractului pentru servicii poștale destinate instanțelor judecătorești timp de 6 luni, în perioada 1 iulie – 31 decempbrie 2016 și cu posibilitatea prelungirii acestuia âncă 4 luni, pe perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2017.

Până la 30 aprilie 2016, serviciile poștale pentru instanțele judecătorești au fost prestate de Poșta Română, care a câștigat o licitație organizată în acest sens în aprilie 2015, pentru 14,1 milioane de lei.

Cu afaceri anuale de peste un milliard de lei, Poșta Română este cel mai mare operator poștal.

Acționarii sunt Ministerul Comunicațiilor – 75% și Fondul Proprietatea – 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
ministerul justitiei
contract