Poștașii au primit ATV-uri. "Nu le-a vrut nimeni, a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia"

Poștașii au primit ATV-uri. "Nu le-a vrut nimeni, a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia"
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2023

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, afirmă că instituția, al cărei acționar este Ministerul Digitalizării, a cumpărat, pentru angajații din zone cu relief dificil, patru ATV-uri care să îi ajute să ajungă mai repede la destinatari cu trimiterile poștale, dar că la început „nu le-a vrut nimeni” și a fost nevoie de insistențe pentru ca angajații „să le preia”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul spune că e nevoie de mult mai multe astfel de vehicule pentru eficientizarea activități în unele zone.

VIDEO&FOTO Ciucă în Egipt, cu onoruri militare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciucă în Egipt, cu onoruri militare

„A fost o provocare. Am cumpărat doar patru ATV-uri, deși cred că e nevoie de mult mai multe, și am insistat ca acolo unde terenul o solicită, unde relieful este foarte prost, angajații Poștei să folosească ATV-uri. Și am cumpărat patru ATV-uri, nu le-a vrut nimeni și a trebuit să insistăm, efectiv, să le preia. Din fericire, odată ce se încearcă ceva nou în Poștă, imediat devine ceva la modă și e acceptat. Poate cel mai mediatizat caz este în județul Alba, în Apuseni, o colegă de-a noastră a acceptat să, folosească ATV-ul și acum ne mândrim cu ea”, a afirmat directorul Poștei Române, la Digi 24.

Acesta a adăugat că a fost sunat personal pentru a rezolva problema, atunci când vehiculul a avut o mică defecțiune.

Profi și Auchan încheie o alianță surpriză, pentru negocieri CITEȘTE ȘI Profi și Auchan încheie o alianță surpriză, pentru negocieri

Conform lui Valentin Ștefan, salariile în Poșta Română nu sunt mari, iar unul dintre obiectivele sale îl constituie „bunăstarea angajaților”. În pofida salariilor mici, în unele zone salariile oferite de Poștă angajaților sunt considerate bune.

„Pe de o parte, este atașamentul de față de companie. Pe de altă parte, sunt angajați care au prins vremuri foarte bune în Poștă, în anii 90 Poșta era un angajator foarte atractiv și majoritatea sunt rămași încă de atunci. În următorii 10 ani, 15.000 de angajați ai companiei vor atinge vârsta pensionării. Deci asta pe de o parte. Pe de altă parte, când lucrezi într-o companie 10-15 ani, e foarte greu să mai schimbi locul de muncă. Și în al treilea rând, sunt unele zone, cum sunt Apusenii sau zone mai puțin prospere în România, unde nu există alternativă și chiar și aceste salarii mici sunt salarii bune acolo”, mai spune Valentin Ștefan, întrebat cum se explică faptul că oamenii rămân angajați la Poșta Română, deși salariile nu sunt mari.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta
atv