FOTO Nuclearelectrica schimbă sediul. Intră în clădirea celui care a fost cel mai bogat ceh, deținută de proprietarul PRO TV

FOTO Nuclearelectrica schimbă sediul. Intră în clădirea celui care a fost cel mai bogat ceh, deținută de proprietarul PRO TV
scris 30 ian 2023

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, își mută sediul central din București în clădirea de birouri Crystal Tower, de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, unde a închiriat spații pe 4 etaje, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fostul sediu corporativ al SNN se afla pe strada Polonă, colț Slăvești, din Capitală.

Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei și lucrează la altele noi CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană prelungește sancțiunile împotriva Rusiei și lucrează la altele noi

Clădirea ce va găzdui noul sediu al Nuclearelectrica, Crystal Tower, a fost cumpărată în 2018 de către grupul ceh de investiții PPF Group, controlat atunci de Petr Kellner, la acel moment cel mai bogat om de afaceri din Cehia, într-o tranzacție în valoare de circa 50 milioane euro.

Vânzător a fost Michael Stanciu, american de origine română care controlează firma de consultanță și proiectare Search Corporation.

EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.”

În toamna anului 2019, PPF Group a devenit proprietarul grupului media Central European Media Enterprises (CME), care deține și PRO TV, într-o tranzacție transfrontalieră evaluată la 2,1 miliarde de dolari.

Kellner a decedat în primăvara anului 2021, în urma unei prăbușiri cu elicopterul. La acest moment, CEO al PPF Group este Jiří Šmejc, care controlează compania Emma Capital și fondul de investiții Emma Gamma, anterior partener cu Kellner.

Cheltuielile cu chiria la noul sediu vor fi de circa 3,8 milioane lei pe an (cam 317.000 lei sau 65.000 euro pe lună), conform datelor analizate de Profit.ro.

Puterea continuă programul ”Pentru unii se poate”: După ce le-au fost majorate salariile anul trecut, primarilor și șefilor de CJ li se dublează acum sporul de ”proiecte europene” din bani de la buget CITEȘTE ȘI Puterea continuă programul ”Pentru unii se poate”: După ce le-au fost majorate salariile anul trecut, primarilor și șefilor de CJ li se dublează acum sporul de ”proiecte europene” din bani de la buget

Crystal Tower, aflată în apropiere de Piața Victoriei, are un spațiu total de birouri de 16.000 metri pătrați, fiind livrată în decembrie 2010. Imobilul dispune și de heliport.

Nuclearelectrica se află de ceva timp în proces de recrutare de noi angajați, necesari pentru proiectele sale majore, printre care se numără retehnologizarea unității 1 de la Cernavodă, construirea reactoarelor 3 și 4, precum și mini-reactoarele americane NuScale.

Compania estimează că va angaja aproape 400 de persoane pe parcursul anului 2023, efectivul de personal urmând să crească astfel de la 2.348 la 2.714 salariați.  

viewscnt
Afla mai multe despre
sediu nuclearelectrica
cladire de birouri nuclearelectrica
crystal tower petr kellner