Prețul aurului înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere din ultimii șase ani și jumătate

Prețul aurului înregistrează cea mai lungă perioadă de creștere din ultimii șase ani și jumătate
scris 3 ian 2018

Aurul a început anul 2018 de pe o poziție favorabilă, fiind tranzacționat marți în creștere pentru a opta ședință consecutiv, cea mai lungă perioadă ascendentă consemnată de la jumătatea anului 2011, transmite Bloomberg.

Cotația aurului cu livrare imediată a avansat cu 0,8%, la 1.313,73 dolari uncia. Anul trecut, prețul aurului a urcat cu 14%, cea mai bună performanță din ultimii șapte ani. Indicele spot al dolarului calculat de Bloomberg a pierdut în schimb 8,5% în 2017, scrie News.ro.

Creșterea ridicată a cotației aurului în 2017 a coincis cu avansul piețelor de capital, la niveluri record, în timp ce Rezerva Federală americană a majorat dobânzile de trei ori, pe fondul îmbunătățirii indicatorilor economici.

Dacia a înregistrat în 2017 un nou record de vânzări în Franța, 119.357 de autoturisme și utilitare vândute CITEȘTE ȘI Dacia a înregistrat în 2017 un nou record de vânzări în Franța, 119.357 de autoturisme și utilitare vândute

Reprezentanții Fed anticipează că în 2018 vor majora de încă trei ori dobânzile, în timp ce și alte bănci centrale la nivel global au început să înăsprească politicile monetare.

Banca Centrală Europeană intenționează la rândul ei să reducă la jumătate programul de achiziții de active, în această lună. Dobânzile mai mari pot face ca activele care nu sunt purtătoare de dobânzi, cum este aurul, să devină mai puțin atractive.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
aur
pret