Prețurile la producătorii din industrie au accelerat în iunie, cu un avans de 6,1%

Prețurile la producătorii din industrie au accelerat în iunie, cu un avans de 6,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

Prețurile producției industriale pe total - piața internă și piața externă - au crescut cu 6,1% în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ritm crescut față de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mai, prețurile producției industriale au crescut cu 5,2%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În iunie, cea mai mare creștere a prețurilor, față de aceeași lună a anului trecut, s-a înregistrat în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (+38,28%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria energetică (+15,25%).

WhatsApp va avea reclame și funcții noi contra cost, care să aducă, în sfârșit, venituri Facebook CITEȘTE ȘI WhatsApp va avea reclame și funcții noi contra cost, care să aducă, în sfârșit, venituri Facebook

În luna iunie, față de luna anterioară, prețurile producției industriale pe total (piața internă și piața externă) au crescut cu 0,6%.

Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins