Prețurile la producătorii din industrie au crescut în ianuarie, dar ritmul anual de creștere a stagnat la 3,7%

Prețurile la producătorii din industrie au crescut în ianuarie, dar ritmul anual de creștere a stagnat la 3,7%
scris 2 mar 2018

Prețurile producției industriale au crescut cu 1,1% în ianuarie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a stagnat la 3,7%, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În decembrie, prețurile producției industriale au crescut cu 0,2% comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a scăzut la 3,7%, scrie News.ro.

În ianuarie, cea mai mare creștere a prețurilor, față de luna anterioară, s-a înregistrat în repararea, întreținerea și instalarea mașinilor și echipamentelor (+9,21%).

ING Bank a făcut profit net de 493 de milioane de lei anul trecut, în creștere ușoară față de 2016, și a avansat un loc în topul celor mai mari bănci după active CITEȘTE ȘI ING Bank a făcut profit net de 493 de milioane de lei anul trecut, în creștere ușoară față de 2016, și a avansat un loc în topul celor mai mari bănci după active

Cea mai mare scădere a prețurilor, în ianuarie față de decembrie, a fost în fabricarea de mașini, utilaje și echipamente neclasificate în altă parte (-0,5%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans, față de luna anterioară, s-a înregistrat în industria energetică (+2,14%).

Prețurile producției industriale reprezintă o măsură a prețurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
industrie
ins