Profitul net al Societății Naționale a Sării a crescut de peste cinci ori în primul semestru

Profitul net al Societății Naționale a Sării a crescut de peste cinci ori în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2021

Profitul net al Societății Naționale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a înregistrat în primul semestru un profit net de 22,2 milioane lei, de cinci ori și jumătate mai mare față de același semestru din 2020 (4,1 milioane lei), arată raportul acționarului minoritar, Fondului Proprietatea, care deține 49% din acțiunile companiei de stat.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Veniturile operaționale au urcat cu 26%, la 161,2 milioane lei, de la 127,7 milioane lei in prima parte a anului trecut, arată News.ro.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

”În primele șase luni ale anului 2021, aceasta a raportat un profit operațional în valoare de 161,2 milioane lei, în creștere cu 26% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent și un profit net în valoare de 22,2 milioane lei, în creștere cu 444% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent”, arată raportul.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

În 2020 compania a raportat venituri operaționale de 300,2 milioane lei, în scădere cu 36% fată de 2019, și un profit net de 11,5 milioane lei în scădere cu 85% față de anul anterior. Principalele evenimente care au impactat performanța operațională a companiei au fost scăderea vânzărilor de sare de degivrare ca urmare a iernii mai blânde, pierderea contractului Ciech Soda, clientul principal pentru saramură și cretă (contractul a fost reziliat la sfârșitul anului 2019 când Ciech Soda a oprit operațiunile) și impactul general al pandemiei covid-19 (reflectat în principal într-o scădere a veniturilor din turism în minele de sare).

Salrom are aproximativ 1.500 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
sare
salrom