Raiko Transilvania vine la Bursă. Carpathia Capital pregătește a treia investiție în România

Raiko Transilvania vine la Bursă. Carpathia Capital pregătește a treia investiție în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2019

Raiko Transilvania SA, companie românească cu capital polonez, fondată în 2014 în Cluj, se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București în al treilea trimestru al anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania este specializată în producția și comercializarea de sisteme de jgheaburi de cea mai înaltă calitate, acoperișuri, precum și accesorii pentru acoperiș și colaborează atât cu clienți individuali de tip B2C (business to consumer), cât și cu clienți corporate de tip B2B (business to business).

Raiko intenționează să atragă 1 milion de lei printr-o majorare de capital, fonduri care vor fi utilizate în principal pentru achiziționarea de materiale de producție, precum și extinderea activităților de vânzare în noi regiuni din România.

O vulnerabilitate WhatsApp a permis instalarea de la distanță a unui spyware pe telefoanele utilizatorilor săi CITEȘTE ȘI O vulnerabilitate WhatsApp a permis instalarea de la distanță a unui spyware pe telefoanele utilizatorilor săi

Raiko Transilvania a fost înființată în 2014 în Căpușu Mare, județul Cluj, de către Tomasz Kurcin, care este până în prezent acționar majoritar în companie și deține funcția de președinte al consiliului de administrație. La început, compania a operat o linie de producție pentru burlane de scurgere a apei pentru acoperișuri, și a importat alte elemente pentru sistemele de scurgere prin intermediul companiei Raiko Polonia, deținută de aceeași acționari. 

În același an, compania a început colaborarea cu distribuitori regionali și comercializarea produselor sale în regiunea Transilvaniei. În 2015, Raiko și-a extins portofoliul de produse prin introducerea acoperișurilor din oțel QUALES, construite din oțel suedez provenit de la fabrica SSAB. În 2017, Raiko a continuat să își extindă zona de distribuție la nivel național și a început distribuția altor modele de acoperișuri metalice produse de producători români, precum și importul și comercializarea în România a acoperișurilor metalice modulare din Polonia.

La începutul anului 2018, Raiko a înființat Transilvania Roof Center, o companie separată, care se ocupă de vânzarea de sisteme de acoperișuri complete către clienți individuali. Raiko Transilvania deține în prezent 51% din acțiunile Transilvania Roof Center.

Listarea Raiko Transilvania pe piața AeRO va fi precedată de un plasament privat în iunie 2019 și va include noi acțiuni ordinare emise de companie. Societatea de brokeraj Tradeville este consultantul autorizat al companiei ce asistă Raiko în procesul de atragere a capitalului și listarea pe piața AeRO în colaborare cu brokerul polonez INC SA, iar Cornerstone Communications se ocupă de relațiile cu investitorii. Free-float-ul estimat după listarea Raiko va fi de aproximativ 30%.

Carpathia Capital, fond polonez de tip pre-IPO, listat la Bursa de Valori București, va participa la majorarea de capital. Astfel, Raiko va deveni a treia investiție a fondului în România - după ce a investit anterior în Bittnet și MedLife.

Odată listată, RAIKO va fi a doua companie cu capital majoritar polonez de la Bursa de Valori București, după ce fondul polonez Carpathia Capital s-a listat pe piața AeRO în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiko transilvania sa
bursa
aero