Volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale (birouri, mall-uri, depozite și hoteluri) aflate în diferite stadii de discuții sau vânzare la începutul acestui an se apropie de 500 de milioane de euro, iar brokerii imobiliari se așteaptă ca 2025 să fie cel puțin la nivelul anului trecut, când s-au încheiat tranzacții de circa 730 de milioane de euro. Profit.ro vă prezintă o selecție a celor mai importante proprietăți care ar putea fi vândute anul acesta.
Dezvoltatorul imobiliar israelian Dimri, cu o capitalizare bursieră de 2 miliarde de euro, se pregătește de începerea lucrărilor la noile faze de dezvoltare ale proiectului Dimri Ghencea, care vor cuprinde încă 1.800 de apartamente, după ce s-a început lărgirea Prelungirii Ghencea, una dintre cele mai aglomerate artere din România.
Construcții Erbașu începe un nou proiect, respectiv Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
Înotătorul român David Popovici explică de ce și-a cumpărat o locuință în proiectul Liziera, dezvoltat de Liebrecht & wooD Romania, precizând că a mai fost abordat de alți dezvoltatori pentru a deveni brand ambassador, însă intenția de a achiziționa o casă în acest proiect a venit din pură întâmplare.
Grupul Eurobank, care a vândut în urmă cu cinci ani Bancpost către Banca Transilvania, vinde IMO Property Investments Bucharest, care asigură supravegherea strategică și vânzarea activelor sale imobiliare încă rpmase în România, către APS Group, companie de gestionare a activelor din Europa Centrală și de Est.
RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate și franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a tranzacționat imobiliare în valoare de 350 de milioane de euro în 2024, înregistrând comisioane în valoare de 13,5 milioane de euro. Pentru anul curent, compania își propune o creștere de 20% a volumelor tranzacționate.
Fosta platformă Oil Terminal, din Constanța, va fi complet decontaminată și reconectată cu restul orașului, într-un centru urban modern. Investiția Iulius va avea funcțiuni variate care îi vor asigura atractivitatea tot timpul anului: office, retail, divertisment, facilități educaționale și culturale, parc de retail, grădină botanică, facilități publice, Aqua Park, cafenele și restaurante, fresh market etc.
Un nou cutremur lovește sectorul imobiliar chinez.
Grand Hotel du Boulevard, una dintre cele mai vechi clădiri din București, confirmă public informațiile Profit.ro conform cărora va fi redeschis la finele primului trimestru al acestui an și afiliat lanțului hotelier maltez Corinthia, care deține unități în mai multe orașe din lume, printre care Londra, Budapesta, Lisabona și Malta.
În 2024, Cluj-Napoca și Sibiu s-au aflat în fruntea clasamentului, fiecare remarcându-se prin puncte forte distincte. Cluj-Napoca a fost orașul cu cel mai mare scor total obținut din indicatorii obiectivi precum traficul, reperele, calitatea aerului și prețurile imobilelor, în timp ce Sibiu a avut cel mai bun scor luând în calcul 13 criterii subiective, notate de către locuitorii orașului. Brașovul a fost cel mai bine cotat oraș pentru siguranță, accesibilitatea transportului public, liniște și satisfacția locuitorilor.