Familia Ion, care a participat la construcția a peste 10.000 de apartamente în Sectorul 6, pariază pe piața hotelieră. A inaugurat un nou hotel de 4 stele în cartierul bucureștean Cotroceni și lucrează la încă două, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Poșta Română caută clienți din zona bugetară pentru a închiria, integral sau etaj cu etaj, clădirea unde avea sediul central.
Compania ungară Gránit Asset Management, controlată de omul de afaceri István Tiborcz, aflat în topul celor mai bogați unguri, cumpără clădirea de birouri Equilibrium 1, din București, de la dezvoltatorul suedez Skanska, confirmând astfel tranzacția anunțată anterior în exclusivitate de Profit.ro.
Prețurile solicitate drept chirie în 10 mari orașe au crescut cu 7% în luna martie 2025 vs. martie 2024.
Grupul maghiar Kesz, Kesz Group, una dintre cele mai importante companii de construcții din Ungaria, prezentă în România prin KÉSZ Construcții din 2021, își extinde prezența pe piața românească printr-o investiție semnificativă în județul Cluj.
Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe, deținut de proprietarul centrului comercial AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, atrage un împrumut de 120 milioane euro de la BERD pentru extindere inclusiv în România.
România are de zece ori mai puține adăposturi în care populația civilă poate fi protejată în caz de război, numărul acestora fiind de zece ori mai mic decât al adăposturile de protecție civilă existente în Finlanda, țară cu o populație de nici 6 milioane de locuitori, arată un raport al Curții de Conturi privind adăposturile civile din România și modul în care acestea sunt administrate și întreținute. Același document precizează că aproximativ jumătate dintre adăposturile de protecție civilă existente în România nu sunt operaționale.
Din suma de peste 1 miliard de lei estimată ca venit suplimentar la buget din noua ”taxă pe stâlp”, circa 75% va fi plătită de către companii de stat, conform calculelor oficiale ale Ministerului Finanțelor.
Piața de birouri din București se află într-un proces de transformare semnificativă după un deceniu de dezvoltare intensă. Oferta de spații noi a atins minime istorice, în timp ce în zona cererii, interesul pentru clădiri de calitate a rămas relativ constant în ultimii ani, ceea ce va înclina tot mai vizibil balanța în favoarea proprietarilor.
România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.