Acționarii EVERGENT Investments au votat un nou program de răscumpărare a acțiunilor proprii și reducerea capitalului social

Acționarii EVERGENT Investments au votat un nou program de răscumpărare a acțiunilor proprii și reducerea capitalului social
scris 24 ian 2022

Consiliul de administrație al EVERGENT Investments, companie de investiții financiare care administrează active de peste 2,5 miliarde lei, a convocat actionarii în data de 20 ianuarie 2022 la Adunarea generală extraordinară. Au fost aprobate toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunării generale.

Principalele decizii au fost:

1. Modificarea Actului constitutiv al EVERGENT Investments în concordanță cu principiile de guvernanță cuprinse în autorizarea că fond de investiții alternative;

2. Reducerea capitalului social cu acțiunile răscumpărate în programul anterior;

3. Aprobarea unui nou program de răscumpărare a acțiunilor proprii.

Cel de-al șaselea program de răscumpărare acțiuni aprobat va contribui la creșterea cererii de acțiuni EVER, cu efect pozitiv asupra lichidității și a reducerii discountului la care se tranzacționează acțiunile. Programul presupune răscumpărarea unui număr de 23.100.000 de acțiuni reprezentând 2,402% din capitalul social. Prețul maxim de achiziție este de 2,2 lei, iar prețul minim va fi prețul de piață de la BVB din momentul efectuării tranzacției.

Randamentul mediu al distributiilor către actionarii EVERGENT Investments este 10,2% în ultimii 10 ani (total distribuții 820.615.002 lei). În aceeași perioada, datele companiei arată că randamentul total anualizat este de 14,1% (apreciere de capital și distribuții).

Printr-o abordare bazată pe expertiză, experiență echipei și adaptabilitate strategiei am reușit să avem rezultate deosebite. Astfel, valoarea activelor administrate a depășit pragul de semnificație de 500 milioane EUR (2,559 miliarde lei la 31 decembrie 2021) ceea ce se reflectă în multiplicarea capitalului acționarilor noștri cu 20% pe parcursul anului 2021. Evoluțiile imprevizibile ale pieței sunt dincolo de controlul nostru, în schimb putem controla valoarea generată pe termen lung pentru acționari prin optimizarea strategiilor de investiții între portofoliul listat și cel de private equity. Am încheiat anul 2021 cu o creștere de 21,9% a valorii unitare a activului net și un rezultat net de 149,3 milioane lei, compus din 46,4 milioane lei profit net și 102,9 milioane lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.

În 2022, continuăm să aplicăm strategia de investiții multianuală aprobată de acționari, în același timp explorăm și noi domenii pentru investiții, în sectoare bazate pe tehnologie și energie verde. Considerăm că ”bull market” are încă suficient spațiu să se manifeste și în 2022, iar provocarea este să selectăm la timp oportunități și să investim durabil capitalul companiei pentru randamente deosebite pe termen lung.” declară Claudiu Doros, Președinte și Director general al EVERGENT Investments.

Hotărârile adoptate în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor EVERGENT Investments sunt:

Aprobarea modificării și completării prevederilor Art. 7, alineatele 20 – 23 din Actul constitutiv al EVERGENT Investments S.A.

Aprobarea reducerii capitalului social al EVERGENT Investments S.A de la 98.121.305,10 lei la 96.175.359,20 lei în conformitate și motivat de Hotărârea AGEA nr.3 din 29.04.2021.

Aprobarea derulării unui program de răscumpărare a acțiunilor proprii (“Programul 6”) în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acțiunilor. Numărul de acțiuni care vor putea fi răscumpărate este de maxim 23.100.000 acțiuni, iar prețul maxim per acțiune este de 2,2 lei.

Un material Investing In Property

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent
program