Autorizațiile pentru construcția de locuințe au urcat în luna mai cu 17,1%

Autorizațiile pentru construcția de locuințe au urcat în luna mai cu 17,1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut în luna mai cu 17,1% față de aceeași lună a anului anterior, până la 4.342, după un declin accentuat în aprilie, avansul fiind generat de creșterea cererii în aproape toate marile regiuni ale țării, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În aprilie, numărul de autorizații a scăzut cu 11% față de aprilie 2016, scrie News.ro.

Cumulat, în primele cinci luni din acest an, numărul de autorizații de construcție pentru locuințe a crescut cu 2,5% față de aceeași perioadă din 2016, până la 15.086.

Din numărul de autorizații eliberate în luna mai 2017, 65,8% au fost în localități rurale.

Primăria Sectorului 4 se mută cu sediul la Mall Grand Arena CITEȘTE ȘI Primăria Sectorului 4 se mută cu sediul la Mall Grand Arena

Față de a cincea lună din 2016, s-au înregistrat creșteri ale numărului de autorizații în toate regiunie, cu excepția regiunii București-Ilfov.

"În luna mai 2017, față de aceeași lună a anului precedent, se remarcă o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+205 autorizații), Sud-Muntenia (+136) și Nord-Vest (+118). Scădere s-a înregistrat în regiunea de dezvoltare București-Ilfov (-50 autorizații)", a informat INS.

În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova și în Muntenia.

În 2015, autoritățile au eliberat 39.112 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 3,8% față de anul precedent.

În perioada 2009-2014, numărul de autorizații pentru clădiri de locuințe - care includ atât locuințele unifamiliale, cât și blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuințe din partea populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins