Bani pentru lucrările la Greenfield Băneasa. Impact alocă pentru 6,23 milioane euro un contract de antrepriză către Devbon

Bani pentru lucrările la Greenfield Băneasa. Impact alocă pentru 6,23 milioane euro un contract de antrepriză către Devbon
scris 4 iun 2018

Impact Developer & Contractor a contractat cu Devbon SRL lucrările de antrepriză pentru “livrarea la cheie” a 6 imobile în proiectul rezidențial Greenfield.

Lovită în rezultatele financiare de vânzările în scădere de proprietăți rezidențiale, Impact Developer & Contractor (IMP) împinge înainte proiectul Greenfield din Băneasa, cel pentru care clienții au fost goniți în ultimii 2 ani de informațiile cu privire la accesul greu la orele de vârf, după închiderea unei șosele ca urmare a unui litigiu inițiat în justiție de o organizație civică de protective a mediului.

Compania a notificat astăzi piața asupra alocării contractului de antrepriză generală având ca obiect finalizarea și livrarea “la cheie” a 6 imobile cu regim de înălțime P+4 și 5E către Devbon SRL. Valoarea contractului este de 6,23 milioane euro fără TVA.

Surpriză: SIF Moldova intră într-un nou proiect imobiliar, de peste 100 milioane euro. Înțelegere semnată cu unul dintre pionierii afacerilor IT și fondator al unei academii de business pentru copii CITEȘTE ȘI Surpriză: SIF Moldova intră într-un nou proiect imobiliar, de peste 100 milioane euro. Înțelegere semnată cu unul dintre pionierii afacerilor IT și fondator al unei academii de business pentru copii

Pe anul 2017, Impact Developer & Contractor a raportat un profit net mai relevant, de 55,00 milioane lei, doar printr-o ajustare contabilă favorabilă cu 53 milioane lei a rezultatului net, prin reevaluarea imobilelor deținute. Dinamica negativă s-a păstrat și la primul trimestru din 2018. Compania a raportat un declin de 16,21%, la 15,03 milioane lei, a vânzărilor de stocuri de proprietăți rezidențiale și a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproximativ 351.000 de lei, față de profitul net de 1,76 milioane lei de la T1 2017.

Compania a obținut un vot favorabil în Consiliul General al Municipiului București toamna trecută pentru reamenajarea Șoselei Vadul Moldovei, care traversează Pădurea Băneasa și pentru care, precondiție în legislație, Impact a donat 3 către autoritpățile locale 3 terenuri destinate fondului forestier.

Sunt demersuri așteptate de cei aproximativ 4.000 de locuitori ai dezvoltării imobiliare Greenfield, care în prezent petrec ore întregi în trafic în drumul lor la serviciu și înapoi. În urma închiderii Șoselei Vadul Moldovei – funcțională între anii 1979 și 2017 – singura cale acces către cartierul rezidențial este Aleea Teișani. Traficul îngreunat a ajuns “de poveste” și de aceea potențialii client își amână achizițiile în cartier, până la rezolvarea problemei. Fluxul masiv de mașini a determinat și autoritățile să reamenajeze și sensul giratoriu de la subtraversarea Șoselei de Centură față de Șoseaua București – Ploiești.

Bani pentru lucrările la Greenfield Băneasa. Impact alocă pentru 6,23 milioane euro un contract de antrepriză către Devbon

Impact Developer & Contractor a anunțat la jumătatea acestei luni demararea lucrărilor de constructive la un alt proiect al său, Luxuria Domenii Residence, amplasat în apropiere de Romexpo și care ar urma să includă 630 de apartamente de lux, în 9 blocuri de câte 12 etaje. Prima fază a proiectului vizează 3 blocuri, cu 232 de apartamente, cu termen de execuție până în anul 2020.

Complexul rezidențial, a cărui valoare de investiție era estimată de developer în luna noiembrie a anului trecut la 68 milioane euro, este amplasat pe un teren de 22.500 metri pătrați situat între bulevardele Kiseleff și Ion Mihalache, așa cum se vede pe harta atașată.

Bani pentru lucrările la Greenfield Băneasa. Impact alocă pentru 6,23 milioane euro un contract de antrepriză către Devbon

Pentru extindere, Impact a plasat anul trecut instrumente obligatare denominate în moneda unică europeană în valoare de 24,52 milioane euro, listate la BVB, accesând și un credit de 32,73 milioane lei de la Piraeus Bank. La 31 martie, însă, datoriile totale ale companiei se diminuaseră la 196,47 milioane lei, de la 199,53 milioane lei. Activele totale ale companiei erau, potrivit ultimului bilanț trimestrial, de 627,98 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota Bursei de Valori București, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 0,9200 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 255,64 milioane lei (55,09 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria
piraues bank