EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

În premieră, un hotel este gândit să fie construit lângă terminalul Plecări al aeroportului

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 mai 2018

Compania lituaniană Apex Alliance, care l-a cooptat recent în acționariat pe cel mai bogat om din statul baltic, a alocat 90 de milioane de euro pentru a construi până în 2020 patru hoteluri în București. Este vorba de primul hotel ce va fi construit chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton de 218 camere, și de trei unități Marriott, dintre care două vor fi în centrul orașului. Arunas Beleska, proprietarul Apex Alliance, vorbește în premieră pentru presa română despre planurile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania lituaniană, proprietară a Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, recent deschis în Centrul Vechi, urmează să deschidă alte patru hoteluri în Capitală în următoarea perioadă, conform informațiilor transmise în luna martie. Date furnizate acum pentru Profit.ro relevă că două dintre aceste hoteluri vor fi în centrul orașului, altul pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, în zona Pipera, și un altul chiar în aeroport.

Bugetul total pentru aceste investiții este de 90 de milioane de euro, potrivit lui Beleska. Compania lituaniană se detașează, astfel, ca fiind cel mai dinamic investitor de pe piața hotelieră din București.

"Ne interesează și alte orașe, dar, deocamdată, nu avem o direcție clară. Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța ar putea fi destinații de interes pentru noi în viitor. Cred că există încă potențial de creștere în București și, cu siguranță, în alte orașe. Industria hotelieră nu este una ușoară, trebuie să știi să dezvolți eficient, atât în ceea ce privește organizarea spațiului și designul, cât și în privința costurilor de construcție. Experiența este esențială. Toate hotelurile noastre sunt manageriate de compania-soră Apex Alliance Hotel Managament, specializată în managementul hotelier profesionist, desemnată să administreze hotelurile afiliate marilor lanțuri internaționale. În același timp, gestionăm și hoteluri ale altor dezvoltatori, care vor să construiască un hotel, dar nu au experiență în industria hotelieră. În acest sens, putem fi o punte între acești dezvoltatori și lanțurile hoteliere internaționale", a declarat pentru Profit.ro Arunas Beleska, președinte al Consiliului de Administrație și proprietar Apex Alliance, în contact în premieră cu presa românească.

Primul dintre cele patru hoteluri va fi afiliat la brandul Courtyard by Marriott și va fi amplasat, așa cum a anunțat anterior Profit.ro, pe bulevardul Dimitrie Pompeiu. Lucrările de construcție au început în octombrie 2017, iar hotelul este programat să fie deschis pe 1 iulie 2019.

Hotelul va avea 259 de camere, un întreg etaj cu săli de conferință, și va fi clasificat la patru stele. Investiția a fost calculată la 22 de milioane de euro.

EXCLUSIV Primul hotel Courtyard by Marriott din România va fi ridicat în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primul hotel Courtyard by Marriott din România va fi ridicat în București

Moxy by Marriott, un alt hotel pe care urmează să-l deschidă lituanienii în București, va fi în centrul orașului și este, după cum spune Beleska, un concept nou, diferit de orice alt hotel de pe piața din România. Lucrările de construcție vor începe în luna septembrie a acestui an și vor fi finalizate în octombrie 2019. Hotelul va fi dezvoltat în Centrul Vechi, pe Strada Doamnei 17, va avea trei stele, 119 camere și va necesita o investiție de 12 milioane de euro.

Tot în centrul Bucureștiului va fi amplasat și Autograph Collection, un brand în curs de dezvoltare al celor de la Apex, dar care, odată ce va fi creat, va fi afiliat la lanțul Marriott, potrivit investitorului. Lucrările de construcție vor începe în luna noiembrie a acestui an și vor fi finalizate pe 1 mai 2020. Hotelul va avea cinci stele, 215 camere și va beneficia de o investiție de 35 de milioane de euro.

Cum a anunțat recent în exclusivitate Profit.ro, Apex Alliance a cumpărat luna trecută clădirea fostei bănci Marmorosch Blank, din apropierea hotelului Hilton Garden pe care l-a deschis anul trecut în Centrul Vechi din București, clădire pe care intenționează să o transforme tot în hotel. Clădirea a fost anterior în proprietatea firmei Doamnei Imobiliare, deținută printre alți asociați și de firma Băneasa Developments, prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a dezvoltat complexul comercial Băneasa. Fără ca Beleska să confirme, surse din piață spun că în această clădire va fi construit hotelul Autograph Collection.

Cel de-al patrulea hotel care urmează să fie ridicat de lituanieni se distinge de proiectele altor investitori de pe piața românească prin poziția sa aparte. Hotelul va necesita o investiție de peste 20 de milioane de euro și, din sursele Profit.ro, va fi afiliat la lanțul Hilton. Potrivit acelorași surse, hotelul este primul care va fi construit chiar în incinta aeroportului Henri Coandă din Otopeni, în imediata apropiere a terminalului "Plecări".

"Acordul de franciză pentru cel de-al patrulea hotel va fi semnat în următoarele săptămâni, așa că nu putem dezvălui încă numele, dar pot să vă spun că va fi, de asemenea, afiliat unui mare lanț internațional, va avea 218 camere și 4 stele", a afirmat proprietarul Apex.

Alături de frații Numavicius, Apex Alliance l-a cooptat în acționariat și pe Mindaugas Bagdonavicius, unul dintre fondatorii holdingului Vilniaus prekyba. Vilniaus prekyba este printre cele mai mari grupuri din regiunea Baltică, având activități în retail și sectorul farmaceutic și peste 35.000 de angajați.

Holdingul este deținut, indirect, de Nerijus Numavicius, inclus de Forbes în topul miliardarilor lumii, cu o avere estimată în 2015 la 1 miliard de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
hoteluri
investitii
bucuresti
apex alliance
hilton
marriott