BCR a desemnat compania Knight Frank să se ocupe de vânzarea complexului Silver Mountain

BCR a desemnat compania Knight Frank să se ocupe de vânzarea complexului Silver Mountain
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2016

BCR a desemnat compania de consultanță imobiliară Knight Frank România să se ocupe de vânzarea complexului Silver Moutain din Poiana Brașov, preluat de bancă în anul 2014 în contul datoriilor aferente unei finanțări acordate dezvoltatorului, omul de afaceri Dan Fisher, decedat în urmă cu peste trei ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Silver Mountain este dezvoltat pe 26,3 hectare și cuprinde 171 de locuințe de la garsoniere la penthouse-uri, spații comerciale totalizând 2.600 metri pătrați, un restaurant cu o capacitate de 140 de persoane, un club și un centru Spa & Fitness.

Clădirile existente acoperă 2,5 hectare de tere, iar investitorii vor avea oportunitatea de a dezvolta facilități de sport și de turistice pe 23,3 hectare.

BCR, cea mai mare bancă din România, a preluat în 2014 pentru aproape 50 de milioane de euro proiectul imobiliar Silver Mountain din Poiana Brașov.

Firma INR Management Real Estate, prin intermediul căreia a fost dezvoltată prima fază a proiectului, a intrat în insolvență în 2013, având datorii de circa 86 de milioane de euro către BCR, iar la începutul anului 2014 Tribunalul București a decis intrarea în faliment a societății.

BCR a decis să cumpere pentru 49,7 milioane de euro activele proiectului Silver Mountain - 171 de apartamente, locuri de parcare, spații comerciale, clădire multifuncțională și teren suplimentar de 20,6 hectare -, dar și un teren de șase hectare de pe malul lacului Snagov pentru 2,3 milioane de euro (38 de euro/mp), tranzacții în urma cărora banca și-a asumat o pierdere de aproximativ 34 de milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
silver mountain