Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, cel mai puțin performant activ imobiliar din portofoliul familiei Patriciu

Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, cel mai puțin performant activ imobiliar din portofoliul familiei Patriciu
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2016

Clădirea de birouri Cubic Center, construită de omul de afaceri Dinu Patriciu, a fost preluată de Alpha Bank, în contul datoriilor. Clădirea este ocupată doar în proporție de 31%, printre chiriași fiind Agricover, Promidea, Nexte Bank, Patria Credit și Luatel. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”După mai mult de un an de negocieri și analiză financiară, Adval a reușit să restructureze și să transfere clădirea Cubic Center Office din Pipera către Alpha Bank Romania și să-și mențină rolul de manager al clădirii”, se arată într-un anunț al Adval Asset Management, care administrează portofoliul imobiliar al omului de afacari Dinu Patriciu. 

Imobilul de birouri are o suprafață închiriabilă de 27.000 de mp și a fost finanțat cu 31 de milioane de euro de către Alpha Bank. Potrivit datelor disponibile în piață, clădirea nu este foarte căutată de chiriași din cauza poziționării (Șoseaua Pipera), în condițiile în care chiria solicitată este cu mult sub media pieței, fiind și cel mai puțin perfomant activ din portofoliul Adval.

”Pe 8 decembrie 2015, subsidarele Alpha Bank, AGI-RRE Arsinoe Ltd și AGI-RRE Cleopatra Ltd au preluat 100% din acțiunile Cubic Center Development S.A din România”, se arată într-un raport al Alpha Bank.

Adval Asset Management a fost fondată de oameni apropiați de Dinu Patriciu (David Hayward și Ioana Momiceanu) și administrează portofoliul de active imobiliare deținut de familia Patriciu, format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center și proiectele rezidențiale New Town Residence și Berthlot Villa.

Adval a reușit anul trecut să refinanțeze și clădirea Romana Offices, complet închiriată, amplasată în Piața Romană. Finanțarea este în sumă de 3 milioane de euro, obținută de la Libra Internet Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
adval
cubic center