Birouri ale constructorilor austrieci Strabag și Porr, percheziționate în cadrul unei anchete privind fixarea prețurilor

Birouri ale constructorilor austrieci Strabag și Porr, percheziționate în cadrul unei anchete privind fixarea prețurilor

Orhideea Towers

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 mai 2017

Mai multe birouri ale companiilor austriece Strabag și Porr, printre cei mai mari jucători de pe piața europeană a construcțiilor, au fost percheziționate în cadrul unei anchete a procurorilor anticorupție privind o potențială înțelegere pentru fixarea prețurilor, au anunțat vineri cele două companii, confirmând informațiile publicate de presa locală, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii austrieci investighează presupuse înțelegeri pentru fixarea prețurilor în cazul a peste 20 de proiecte pentru construcția și reabilitarea de drumuri, atribuite între 2008 și 2014. Potrivit presei locale, dosarul vizează mai multe companii de construcții, inclusiv furnizori de materii prime, prejudiciul fiind estimat la cel puțin 100 milioane de euro.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii a declarat că au avut loc descinderi în mai multe localități din țară, însă a refuzat să dea detalii.

Proprietarul restaurantelor McDonald’s România a cumpărat o clădire de birouri lângă Herăstrău cu 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Proprietarul restaurantelor McDonald’s România a cumpărat o clădire de birouri lângă Herăstrău cu 30 milioane euro

Reprezentanții Strabag au declarat că sediile companiei din Viena și Carintia au fost percheziționate în cadrul anchetei, un purtător de cuvânt precizând că Strabag va lansa o investigație internă.

Raidurile au vizat și patru sedii Porr, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Acțiunile celor doi constructori au scăzut puternic în urma informațiilor. Titlurile Strabag s-au depreciat în prima parte a ședinței de vineri cu 7,7%, până la cel mai redus nivel din ultimele două luni, în timp ce acțiunile Porr au coborât cu aproape 11%, la cea mai mic preț din ultimele opt luni. Cotațiile și-au mai revenit ulterior, iar în jurul orei 15:40 acțiunile Strabag erau în scădere cu 4,5%, în timp ce acțiunile Porr se depreciau cu 5,7%.

Grupul Strabag este prezent în România încă din 1991, având aproape 1.270 de angajați și o cifră de afaceri de peste 240 milioane de euro.  Compania activează în toate sectoarele de construcții, îndeosebi însă în construcțiile de drumuri și civile. Strabag a fost constructorul Sky Tower, Promenada Mall și al Opera Center și a executat numeroase proiecte în domeniul construcției și reabilitării de drumuri și căi ferate.

Printre proiectele Porr în România se numără Orhideea Towers, extinderea și modernizarea Aeroportului Oradea, hotelul Angelo Otopeni și crama Fințești. 

viewscnt
Afla mai multe despre
strabag
porr
percheziții
fixare preturi
ancheta
austria