Bosch ridică fabrică la Simeria, dar nu de mașini de spălat. Este posibilă schimbarea de destinație a investiției, spune cel care a intermediat vânzarea terenului

Bosch ridică fabrică la Simeria, dar nu de mașini de spălat. Este posibilă schimbarea de destinație a investiției, spune cel care a intermediat vânzarea terenului
scris 5 mar 2020

Grupul german Bosch va schimba destinația fabricii anunțate în Simeria și își va anunța decizia în perioada următoare, este de părere Andrei-Marius Brînzea, cel care a intermediat vânzarea terenului pe care a fost gândită construcția unei fabrici de mașini de spălat și frigidere.

SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect CITEȘTE ȘI SARTO: atelierul autentic care împărtășește secretul alegerii costumului perfect

În toamna anului trecut, Bosch a decis să amâne construcția fabricii de mașini de spălat ce urma să ocupe un teren de 44 de hectare cumpărat în 2018 în localitatea hunedoreană Simeria până la o nouă notificare. Reprezentanții Bosch au anunțat atunci că, datorită condițiilor economice și planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, Bosch „nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa“.

Gemini Solutions: În industria software, să fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe și evoluții nu este numai o provocare, ci și o necesitate CITEȘTE ȘI Gemini Solutions: În industria software, să fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe și evoluții nu este numai o provocare, ci și o necesitate

„Bosch poate produce o gamă variată de lucruri. Dacă nu fac mașini de spălat, pentru care aveau autorizație de construire, pot face unelte de lucru sau componente auto. Vom vedea o decizie în următoarea perioadă legat de fabrică, pentru că Bosch nu cumpără terenuri ca să nu le folosească. Cred că este o decizie de schimbare de destinație a investiției. Nu știu cât va dura, dar nu cred că vor să mai producă mașini de spălat, ci altceva. Ei sunt în permanentă discuție cu autoritățile locale“, a declarat Andrei-Marius Brînzea, partener în cadrul companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Fabrica Bosch din Simeria urma să atragă un buget de investiții de aproximativ 110 milioane de euro și să creeze peste 700 de locuri de muncă.

Director Morgan Stanley: Mallurile și-au pierdut atractivitatea și din cauza unei scheme Ponzi prin care chiriile au crescut artificial. Dubii din SUA față de România după proteste împotriva legalizării fraudei și închiderea lui Dragnea CITEȘTE ȘI Director Morgan Stanley: Mallurile și-au pierdut atractivitatea și din cauza unei scheme Ponzi prin care chiriile au crescut artificial. Dubii din SUA față de România după proteste împotriva legalizării fraudei și închiderea lui Dragnea

Grupul Bosch se află pe piața din România din anul 1994 și numără aproximativ 7.800 de angajați. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 452 milioane de euro în România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Grupul are aici două fabrici, un centru de cercetare și dezvoltare și birouri de vânzări.

Zona Deva-Simeria va deveni fierbinte, în următorii ani, din punct de vedere logistic și producție, consideră Brînzea. Pe lângă investiția Bosch mai este anunțată în localitatea Sântuhalm o fabrică chinezească de mobilă. Producătorul chinez UE Furniture ar urma să dezvolte unitatea de producție pe un teren de circa 16 hectare, cladirile urmând să aibă o suprafață de 43.000 de metri pătrați.

În aceeași localitate, depozitul Carrefour urmează să se extindă, spune brokerul imobiliar, care mai adaugă faptul că este doar o chestiune de timp până când vom vedea și alți jucători în această zonă.

EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat-Crișana a preluat terenul fostei fabrici Helitube în contul unei creanțe de peste 44 milioane de euro, una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani

Stocul spațiilor industriale și logistice din piața locală a depășit pragul de 4 milioane de metri pătrați, 90% din suprafață fiind concentrată în opt orașe mari din sudul, centrul și vestul României.

Bucureștiul este cea mai mare piață, cu aproape 1,9 milioane de metri pătrați și o pondere în stoc de circa 46%, fiind urmat de Timișoara, care a trecut pragul de 500.000 de metri pătrați, respectiv Ploiești, cu circa 370.000 de metri pătrați. De-a lungul ultimilor cinci ani, piața s-a dublat, în condițiile în care dezvoltatorii au livrat între 400.000 și 500.000 de metri pătrați/an, potrivit unui raport de piață realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
fabrica simeria