Braas Monier cumpără fabrica de țigle a Elpreco din Craiova pentru 8 milioane euro

Braas Monier cumpără fabrica de țigle a Elpreco din Craiova pentru 8 milioane euro
scris 6 sep 2016

Grupul german Braas Monier, care deține în România fabrica de țigle BRAMAC din Sibiu, a semnat un acord pentru achiziția producătorului de țigle Elpreco din Craiova de la compania materiale de construcții CRH, pentru 33 milioane lei (8 milioane euro), a anunțat grupul.

Suma plătită include atât prețul de achiziție a activelor, cât și costurile legate de tranzacție și finanțarea capitalului de lucru și alte cheltuieli. Achiziția va fi finalizată în ultimul trimestru al acestui an.

Potrivit Braas Monier, prin această achiziție, BRAMAC își consolidează poziția pe piața sistemelor pentru acoperișuri.

”Activitatea din construcții a început să dea semne de revenire în diferite regiuni din sud-estul Europei, după mai mulți ani de declin. În România, Bulgaria și Serbia – potențiale regiuni de desfacere pentru fabrica achiziționată -, numărul locuințelor construite în 2015 a fost cu aproape 25% sub cel înregistrat în 2009, însă estimările indică o creștere de 20% până în 2017. Având în vedere că aproximativ 90% dintre locuințele din aceste țări se află în proprietate privată, anticipăm că piața renovărilor va urma un trend similar. Revenirea pieței construcțiilor va sprijini sinergiile semnificative pe care estimăm că le va genera tranzacția, în special pentru divizia de componente”, a declarat Pierre-Marie De Leener, directorul general și președintele boardului Braas Monier Building Group.

Potrivit sursei citate, produsele fabricate de Elpreco vor fi vândute în viitor sub brandul Getica. Managementul companiei estimează că în 2019 această tramzacție va genera venituri de 22 milioane lei și un profit operațional de 7,5 milioane lei.

Pe lângă țigle, Elpreco mai produce BCA, pavele, borduri, tuburi și cămine din beton.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Elpreco a avut în 2015 o cifră de afaceri de 109,25 milioane lei (24,5 milioane euro), cu 15% mai mare față de 2014, și un profit net de 3,9 milioane lei (877.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
braas monier
elpreco
achiziție