Cathedral Plaza din Capitală ar putea fi demolată în decurs de doi ani

Cathedral Plaza din Capitală ar putea fi demolată în decurs de doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se declară „foarte optimist” că în decurs de doi ani va fi demolată Cathedral Plaza.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„La Cathedral Plaza există patru litigii importante, dintre care două finalizate și două în curs. Există un litigiu care spune că autorizația e nelegală. Acesta este finalizat. Un litigiu care spune că clădirea trebuie demolată, însă în acest litigiu nu a fost parte și proprietarul clădirii. Un al treilea litigiu care s-a finalizat doar în fond, prin care s-a respins cererea proprietarului de a intra în legalitate. În momentul în care, sper eu, Curtea de Apel va respinge recursul și această hotărâre va rămâne definitivă, chestiunea va fi rezolvată. Și, în fine, un al patrulea: eu am dat o dispoziție de demolare, ea a fost contestată și în momentul acesta suspendată de proprietar, care a spus că nu e opozabilă acea hotărâre care spune că primarul trebuie să demoleze. În momentul în care se va termina procesul trei, procesul patru va fi automat. Deci eu sunt foarte optimist că această clădire va fi demolată în doi ani, de acum. Dar asta ține mai întâi de Curtea de Apel, care va judeca apelul pe chestiunea intrării în legalitate”, a spus edilul general, pentru TVR Info.

Mai multe vaccinuri, asociate cu un risc de Alzheimer CITEȘTE ȘI Mai multe vaccinuri, asociate cu un risc de Alzheimer

În ce privește soluționarea litigiilor din domeniul urbanismului, Nicușor Dan a declarat că în prezent procurorii au foarte multe dosare și nu sunt specializați în ce privește construcțiile ilegale. Pe de altă parte, a adăugat că problema „cea mai mare nu este la Parchet”, ci la Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Tu ești autoritatea statului de control în construcții. Și nu poți să constați ilegalitate, ilegalitate, ilegalitate – constatate de instanțe – și să nu faci un control serios. Și amendezi primari pentru faptul că au întârziat 50 de zile să dea o autorizație, în loc să faci un control serios pe oameni care dau etaje în plus, care construiesc pe spații verzi – ceea ce nu au făcut niciodată. Acolo, într-adevăr, este o corupție sistemică în Inspectoratul de Stat în Construcții”, a apreciat el, conform Agerpres.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
cathedral plaza