Clădirea centrală a Universității din București va fi restaurată cu 92 milioane euro. Corpul nou al ASE va fi modernizat cu 28 milioane euro

Clădirea centrală a Universității din București va fi restaurată cu 92 milioane euro. Corpul nou al ASE va fi modernizat cu 28 milioane euro
scris 5 iun 2020

Clădirea centrală a Universității din București, cunoscută drept și Palatul Universității, va fi restaurată într-un proiect estimat la 445,88 milioane lei (aproximativ 92 milioane euro), lucrări care ar urma să dureze 5 ani. Totodată, clădirea Mihai Eminescu din cadrul Academiei de Studii Economice București ar urma să fie consolidată și modernizată, într-o perioadă de 2 ani, cu 132,5 milioane lei (circa 28 milioane euro). Banii vor fi alocați în principal de la buget, conform unor hotărâri de aprobare a indicatorilor tehnico-economici adoptate de Guvern.

Palatul Universității din București este amplasat pe Bulevardul Regina Elisabeta nr.4-12, imobilul fiind alcătuit din teren intravilan în suprafață totală de 10.557 metri pătrați și corpuri de construcții aflate în proprietatea Universității.

În clădire funcționează 8 dintre cele mai vechi și mai prestigioase facultăți (Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Chimie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Istorie, Facultatea de Limbi și Literaturi străine, Facultatea de Litere și Facultatea de Matematică și Informatică).

DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la cumpărarea terenurilor agricole: Nu vor putea fi revândute mai devreme de 8 ani decât cu impunerea unui impozit substanțial. Ordine nouă de preempțiune la cumpărare

Universitatea din București participă la realizarea obiectivului prin finanțarea lucrărilor și serviciilor neeligibile prin program (lucrările exterioare – amenajarea terenului, rețele exterioare din incintă), în valoare de 2,37 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Lucrările vor viza consolidarea, restaurarea învelitorii și a șarpantei, restaurarea fațadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcționale și restaurarea finisajelor interioare, iluminat arhitectural fațade, reabilitarea instalațiilor, degajarea curții interioare, conservarea și punerea în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară prin amenajarea unui spațiu muzeal, amenajări exterioare.

CONFIRMARE FOTO Investiție de aproape 3 miliarde euro în cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Investiție de aproape 3 miliarde euro în cel mai mare plan din București și unul din cele mai mari în România: cele mai înalte clădiri, cea mai mare piață, cel mai mare coworking

În cazul ASE, proiectul vizează reabilitarea clădirii ”Miahi Eminescu”, finalizată în anul 1968, prin consolidarea structurii și refacerea finisajelor și a instalațiilor, pentru aducerea imobilului la standarde de funcționare și de securitate moderne, europene.

Astfel, se vor executa, printre altele, lucrări de reabilitare a structurii de rezistență a clădirii, lucrări pentru reducerea consumurilor energetice (înlocuire tâmplărie, refacere terasă, termoizolare fațade și planșee, înlocuire instalație electrică, lucrări modernizare instalații de ventilație, sanitare etc.), refacere finisaje interioare și exterioare.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un mega-proiect imobiliar în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un mega-proiect imobiliar în nordul Bucureștiului

Din durata estimată de realizare de 24 de luni, 3 luni vor fi dedicate activității de proiectare.

Cele două investiții vor fi realizate prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.În perioada următoare, CNI va demara procedura de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de proiectare și execuție în cazul ambelor obiective.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
universitate
bucuresti
restaurare
ase
modernizare
guvern