CONFIRMARE Adrian Polec a cumpărat de la familia Chitafes un proiect de apart-hotel lângă Palatul Parlamentului

CONFIRMARE Adrian Polec a cumpărat de la familia Chitafes un proiect de apart-hotel lângă Palatul Parlamentului

Adrian Polec și extras din Planul Urbanistic de Detaliu aprobat pentru proiectul hotelier

scris 16 sep 2021

Omul de afaceri Adrian Polec (36 de ani), proprietarul grupului APX Hotels, a cumpărat de la familia Chitafes un proiect imobiliar ce prevede construcția unui apart-hotel cu câteva zeci de camere lângă Palatul Parlamentului.

Tranzacția a fost anunțat în exclusivitate de Profit.ro în luna iulie

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Pentru terenul situat în zona Cotroceni s-au plătiti 1,3 milioane euro. Apx Immo va investi peste 2 milioane euro în proiectul imobiliar.

Noua achiziție vine după ce grupul APX Hotels a cumpărat hotelul Libra, de 4 stele, din centrul Sibiului, la un preț de 1,85 milioane de euro.

Proiectul de apart-hotel cumpărat de Adrian Polec a fost dus până la stadiul autorizării de familia de antreprenori Sorina, Daniel și Ionuț-Iulian Chitafes, cunoscuți dezvoltatori imobiliari din București, alături de Cătălin Silviu Stan și Robert Alexandru Andrei (fost consilier local al Sectorului 2). În martie 2021, Polec a cumpărat firma de proiect, tranzacție confirmată, pentru Profit.ro, de Daniel Chitafes.

Mai exact, Polec a cumpărat un teren de 866 de metri pătrați, pe strada General Ion Dragalina nr. 21, pe care este autorizat să construiască un apart-hotel structurat pe două subsoluri, parter, 5 etaje și etajul 6 retras, care poate avea în componență peste 30 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro bazate pe indicatorii urbanistici aprobați. Investiția în construcția unui astfel de proiect depășește 1,5 milioane euro.

Guvernul francez analizează acordarea unor vouchere pentru reducerea facturilor la energie CITEȘTE ȘI Guvernul francez analizează acordarea unor vouchere pentru reducerea facturilor la energie

Adrian Polec mai are în grupul său 5 hoteluri de 4 stele: boutique hotelurile Venis, din apropierea ambasadei Elveției, și Filitti, din apropierea Pieței Națiunilor Unite, Union Plaza din zona Unirii, toate în centrul Bucureștiului, plus complexul hotelier Wolkendorf din satul brașovean Vulcan și Hermanns Hotel din Sibiu.

Antreprenorul mai deține un teren de circa 1.500 de metri pătrați lângă Union Plaza, unde intenționează să construiască un hotel cu 14 etaje, cel mai mare din lanțul său hotelier. De asemenea, omul de afaceri intenționează să mai dezvolte un bloc cu apartamente, înalt de 11 etaje, în zona Mihai Bravu, lângă ansamblul rezidențial Vitan Residence - dezvoltat cu banii americanilor de la Rockefeller.

Adrian Polec este și principalul asociat al Prime Batteries Technology, care deține o fabrică de baterii litiu-ion în Cernica. În 2018, grupul sud-african Metair, proprietarul producătorului de acumulatori auto Rombat, a intrat în afacerea lui Polec prin preluarea a 35% din părțile sociale ale firmei sale pentru un milion de euro.

Volumul tranzacțiilor cu active hoteliere în România a atins, în 2020, aproximativ 9,5 milioane de euro, în scădere cu 87% față de volumul de aproape 75 de milioane de euro din anul precedent.

Element Industrial demarează un proiect la Brăila, investiție de 25 milioane de euro CITEȘTE ȘI Element Industrial demarează un proiect la Brăila, investiție de 25 milioane de euro

Gradul de ocupare al hotelurilor din România a atins cel mai scăzut nivel, de 5,1%, în luna mai 2020, din cauza restricțiilor guvernamentale privind hotelurile și călătoriile. Odată cu relaxarea restricțiilor, gradul de ocupare a început să crească în perioada de vară, atingând cel mai înalt nivel (17%) în septembrie 2020, înainte de a începe să scadă din nou ca urmare a celui de-al doilea val de infectari cu COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

Operatorii hotelieri internaționali consideră Bucureștiul ca fiind una dintre cele mai atractive piețe din regiunile Europei Centrale și de Est și Sud-Estul Europei, urmând îndeaproape piețe mai dezvoltate precum Varșovia, Praga sau Budapesta. Alte orașe țintă din România menționate de operatorii internaționali sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța și Brașov, unde prezența brandurilor internaționale este scăzută.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian polec
chitafes
apx hotels