Consiliul Concurenței a extins la alte 6 companii investigația privind explatarea și prelucrarea masei lemnoase

Consiliul Concurenței a extins la alte 6 companii investigația privind explatarea și prelucrarea masei lemnoase
scris 29 feb 2016
Consiliul Concurenței a extins investigația declanșată la începutul lunii în domeniul exploatării și prelucrării lemnului la alte șase companii din domeniu - Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Sebeș, Silva Logistic Services, Alredia și Lacul Codrilor - după ce au apărut noi indicii privind posibile înțelegeri între companii la licitațiile Romsilva.
 
În acest sens, Concurența a efectuat noi inspecții inopinate la sediile și sucursalele celor șase companii care activează în acest domeniu.

"Au apărut noi indicii privind posibile înțelegeri între companii din domeniu pentru împărțirea pieței, surselor de aprovizionare și fixarea prețurilor în cadrul licitațiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigația la nivel național", a declarat, într-un comunicat, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la 4 companii din domeniul prelucrării masei lemnoase și la două direcții silvice CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la 4 companii din domeniul prelucrării masei lemnoase și la două direcții silvice

La începutul acestei luni, Consiliul Concurenței a început o investigație pe privind posibile înțelegeri între companii active pe piața prelucrării masei lemnoase în vederea împărțirii pieței, surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partiziilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preț minimal în cadrul licitațiilor organizate de direcțiile silvice Alba și Hunedoara.

De asemenea, autoritatea de concurență are în derulare o anchetă sectorială pe piața lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile și mecanismele de funcționare. 

În luna august 2015, într-un raport preliminar, Consiliul Concurenței a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătățirea mediului concurențial în acest sector.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
consiliul concurentei
masa lemnoasa
investigatie