Cora a vândut în pierdere terenul din Brașov

Cora a vândut în pierdere terenul din Brașov
scris 3 sep 2015

Rețeaua de hipermarketuri Cora a încasat 9,7 milioane de euro din vânzarea terenului din Brașov către dezvoltatorul AFI Europe, mai puțin cu 3,3 milioane de euro decât prețul plătit pe teren de retailerul franco-belgian în 2010.

AFI a anunțat în iulie că a cumpărat terenul de 39.000 de metri pătrați din centrul Brașovului, unde intenționează să construiască un mall și o clădire de birouri până în octombrie 2017, fără să specifice prețul de achiziție. Într-un raport publicat recent, AFI Europe menționează că a plătit 9,7 milioane de euro, ceea ce înseamnă că vânzarea activului a generat o pierdere de cel puțin 3,3 milioane de euro retailerului Cora.

”Pe parcursul lunii iulie subsidiara din România a încheiat o înțelegere preliminară privind achiziția unui teren de aproximativ 39.000 metri pătrați în Brașov, România, în sumă de 9,7 milione de euro. Tranzacția va fi finalizată după îndeplinirea anumitor condiții, inclusiv aprobarea planurilor zonale care permit construcția unui centru comercial de 40.000 de metri pătrați închiriabili și a unei clădiri de birouri de 12.000 de metri pătrați”, se arată în raportul financiar al AFI Europe, consultat de Profit.ro.

Terenul, cumpărat de la Romania Hypermarche, se află pe fosta platformă Hidromecanica, pe care operatorul hipermarketurilor Cora l-a achiziționat în 2010 și unde intenționa să construiască un complex imobiliar de 70 de milioane de euro.

Planurile Cora s-au schimbat însă pe fondul crizei economice, astfel că retailerul a scos la vânzare terenul.

Grupul franco-belgian operează pe piața locală cu o rețea de 11 hipermarketuri, după ce în primăvară a decis să închidă începând cu data de 15 iunie hipermarketul din mallul Galleria din Arad, centru comercial deținut de grupul GTC.

Afacerile rețelei Cora au totalizat anul trecut 1,7 miliarde de lei (387 milioane de euro), în creștere cu 4,5% față de 2013, în timp ce pierderile au crescut cu 72%, la 25 milioane de lei (5,6 milioane de euro). Compania a intrat pe pierderi în 2013, ultimul an de extindere al rețelei.

Proiectul AFI din Brașov va fi al treilea centru comercial din portofoliul companiei, după AFI Palace Cotroceni și AFI Palace Ploiești. AFI mai are în plan construcția unui centru comercial în Bucureștii Noi, pe fosta platformă Laromet.

viewscnt
Afla mai multe despre
cora
afi europe
teren
brașov