Crește diferența între prețul apartamentelor din centrul Bucureștiului și cele din zonele mărginașe

Crește diferența între prețul apartamentelor din centrul Bucureștiului și cele din zonele mărginașe
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 14 sep 2015

Diferența între prețurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu și premium al Capitalei și prețurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe s-a adâncit în ultimele 12 luni, ajungând până la 20%, conform unui studiu realizat de firma imobiliară HomeFinders.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale și de nord ale Bucureștiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât prețul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginașe. În luna august a acestui an, proprietarii de apartamente din segmentul mediu și premium n-au mai crescut prețurile, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginașe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro.

”Astfel, diferența dintre prețurile solicitate pe cele două segmente distincte de piață a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro”, apreciază consultanții HomeFinders.ro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, prețurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au cerut prețuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul și nordul Capitalei, cât și pentru cele din zonele mărginașe. Așadar, prețurile medii solicitate în august pe cele două segmente de piață s-au menținut la aceeași distanță înregistrată în luna precedentă.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
preturi
bucuresti