Dan Șucu, la un pas să înceapă construcția celui de-al doilea său cartier rezidențial cu sute de apartamente

Dan Șucu, la un pas să înceapă construcția celui de-al doilea său cartier rezidențial cu sute de apartamente
scris 9 ian 2020

Omul de afaceri Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, în parteneriat cu Nicolae Rebedeu și Ion Stan, cunoscuți pentru afacerile derulate alături de Valentin Vișoiu – proprietarul constructorului Conarg din Pitești, a primit avizul pentru un Plan Urbanistic Zonal ce presupune dezvoltarea unui complex preponderent rezidențial lângă Parcul Circului din București și continuă procesul de autorizare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma SM Develoment, controlată de cei trei investitori, este beneficiar al unui proiect inițiat de Ashtrom Residents, o subsidiară a grupului elen Alpha Bank, pe un teren de 14.489 de metri pătrați, amplasat chiar lângă spitalul Colentina.

Actele analizate de Profit.ro arată că terenul este înscris în Cartea Funciară cu un antecontract de vânzare-cumpărare în favoarea SM Development. Proprietatea urmează a fi transferată firmei lui Șucu imediat ce sunt obținute toate actele necesare dezvoltării imobiliare.


Recent, Ashtrom Residents a primit certificatul de urbanism necesar realizării unui complex de locuințe colective, servicii și comerț, plus împrejmuirii și organizării de șantier, conform Planului Urbanistic Zonal aprobat de PMB.

Odată finalizat procesul de autorizare, terenul urmează a fi transferat noilor proprietari contra unui preț de 6,6 milioane de euro, potrivit estimărilor Profit.ro, bazate pe evaluările făcute pe o parte din acest teren.

Planul Urbanistic Zonal pentru această proprietate prevede construcția a patru blocuri cu 11 etaje, cu peste 300 de apartamente. Un element de noutate este dat de un magazin Lidl gândit la parterul acestor imobile, potrivit unor surse din piața imobiliară.


Proiectul a fost lansat încă de anul trecut de subsidiara Alpha Bank și a fost primit negativ de locuitorii din zonă. Primăria a înregistrat mai multe sesizări cu privire la aspecte legate de înălțimea blocurilor, accesul la proiect și spațiile verzi, însă urbaniștii administrației centrale susțin că proiectul este conform cu reglementările.

Dan Șucu a devenit un jucător activ pe piața imobiliară rezidențială în urmă cu doi ani când a cumpărat, tot alături de Valentin Vișoiu, un teren de aproape 3 hectare lângă parcul Copilului din București la un preț de 18 milioane de euro de la un grup de investitori israelieni. Pe acel teren se construiește ansamblul rezidențial Arcadia Apartments, o investiție evaluată de dezvoltatori la 100 de milioane de euro care va rezulta în circa 800 de apartamente.

Cele mai mari tranzacții imobiliare au schimbat considerabil piața. Randamentele investiționale au scăzut sub pragul psihologic de 7%, o premieră post-criză CITEȘTE ȘI Cele mai mari tranzacții imobiliare au schimbat considerabil piața. Randamentele investiționale au scăzut sub pragul psihologic de 7%, o premieră post-criză

Anul acesta, Dan Șucu a cumpărat și sediul și tipografia grupului de presă Adevărul de la Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu, pentru 4,75 milioane de euro, tranzacție anunțată în exclusivitate de Profit.ro.

Proprietatea se învecinează cu showroom-ul Mobexpert Pipera, care se află într-unul dintre cei mai importanți poli de clădiri de birouri din București. „Am făcut achiziția pentru că întregește proprietatea pe care o avem acolo. Vedem un potențial de dezvoltare imobiliară pe zona de servicii, dar nu mai devreme de 5 ani. Acum suntem mulțumiți de veniturile generate din chirii“, declara Dan Șucu.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele 11 luni ale acestui an au fost încheiate circa 490.000 de tranzacții, cu 7,1% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dan sucu
valentin visoiu
conarg
parcul circului
sm develpment
ashtrom residents