Decizie definitivă: Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat

Decizie definitivă: Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat

Captură Google Maps

scris 17 mar 2022

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român.

Conform deciziei instanței, monumentul istoric a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către compania SC Light System SRL fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România, arată info-sud-est.ro

PROFIT NEWS TV Piața imobiliară, după un an excelent: proiecte puse pe hold, prețuri în creștere, vânzări în declin. CEO Impact Developer&Contractor: Suntem încă la început! Impactul va fi mult mai mare decât ne așteptăm astăzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Piața imobiliară, după un an excelent: proiecte puse pe hold, prețuri în creștere, vânzări în declin. CEO Impact Developer&Contractor: Suntem încă la început! Impactul va fi mult mai mare decât ne așteptăm astăzi

Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat.

Procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal și pe numele fostului primar Radu Mazăre pentru că ar fi vândut subevaluat curtea Palatului Regal din Mamaia, cu 23 de euro/mp, deși pe piața imobiliară a vremii, un metru pătrat din centrul stațiunii Mamaia se vindea cu prețuri cuprinse între 100 și 300 de euro.

Fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare, însă achitat de Curtea de Apel Constanța în final.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul reginei maria
mamaia